Eπεισόδια με Ρομά: Στην Χαλκιδα εκλεισαν κεντρικό δρόμο, άναψαν φωτιές και έσπασαν αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ρομα

Ενημερώθηκε: 13/12/22 - 19:12

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πόλη της Χαλκίδας μετά το θάνατο του 16χρονου Ρομά.


Συγκεκριμένα, Ρομά συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Καμάρες και άναψαν φωτιές ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και προς την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου τριάντα άτομα Ρομά καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων ενώ σύμφωνα με το eviathema.gr, άγνωστα άτομα έσπασαν λίγο μετά τις 18.00 ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται στο σημείο ώστε να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους ενώ μάλιστα έχουν κλείσει οι οδοί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Χαλκίδα

Εν τω μεταξυ επεισόδια βρίσκονται  σε εξέλιξη από αργά το μεσημέρι στην Παγανή Λέσβου καθώς ο θάνατος του 16χρονου, που πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, έχει πυροδοτήσει  αντιδράσεις και ένταση από τους ρομά κατά της αστυνομίας.

Ομάδα 40 -50 ατόμων – κυρίως ανήλικων- ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του πρώην Κτηνιατρείου  και καίνε λάστιχα ενώ πετάνε πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο.

ρομα λεσβος

Τελος ο ΟΑΣΑ προχωρα σε έκτακτη διακοπή δρομολογίων το απόγευμα της Τρίτης σε οκτώ λεωφορειακες γραμμές ενόψει των συγκεντρώσεων μετά τον θάνατο του 16χρονου, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, και της πιθανότητας να γίνουν επεισόδια.

Επιπλέον, κλείνει και ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Από τις 5 το απόγευμα θα διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων στις γραμμές

723 Φυλή – Ανω Λιόσια

733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια

709 Τοπικό Δροσούπολης

712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες) - Ανω Λιόσια (Πανόραμα)

728 Αχαρναί - Αγιος Πέτρος - Αγιος Ιωάννης - Πλάτωμα

749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού

752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος

805 Ασπρόπυργος - Νεόκτιστα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ