Ο Πατριάρχης Κύριλλος εκθέτει τη σχέση του με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 
Ο Πατριάρχης Κύριλλος εκθέτει τη σχέση του με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ενημερώθηκε: 31/12/22 - 11:06

Eνεργώντας, για μια ακόμη φορά, ως αρχηγός Κράτους, ο Πατριάρχης Μόσχας συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, ενώ εκθέτει για μια ακόμη φορά το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει!

Οι λαοί της Ρωσίας και του Ισραήλ δεσμεύονται ιστορικά από καλές και φιλικές σχέσεις, κάτι που διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από την αδελφική αλληλεπίδραση των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Μόσχας”, επισημαίνει ο κ.Κύριλλος .

Ειδική αναφορά κάνει και στον ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στις διμερής σχέσεις των δύο χωρών: “Ιδιαίτερη συμβολή στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των Εκκλησιών μας έχει η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στα Ιεροσόλυμα , η οποία υπηρετεί επί μακρόν στους Αγίους Τόπους”.

Η παρουσία των Ρώσων στους Αγίους Τόπους ειδικά τα τελευταία δημιουργεί πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υπέρ της Μόσχας και έχει συγκρουστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το θέμα που έχει ανακύψει με την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Ο κ.Κύριλλος εστιάζει και στην ιεραποστολή, όπως κάνει και στην περίπτωση του Πατριαρχείου  Αλεξανδρείας, στηρίζοντας οικονομικά και με έργα διάφορες περιοχές στις οποίες υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι έχουν στραφεί προς τη Μόσχα.

Πέραν του εκκλησιαστικού ο Κύριλλος στην επιστολή του συγχαίρει τον Νετανιάχου για την εκλογή του στο Πρωθυπουργικό αξίωμα. “Σας συγχαίρω θερμά για την ανάληψη της θέσης του αρχηγού της κυβέρνησης του Ισραήλ. Σε όλο τον κόσμο είστε γνωστός ως ένας έγκυρος και εξαιρετικός πολιτικός που δεν είναι αδιάφορος για τη μοίρα της Πατρίδας και του λαού του. Τώρα σας δόθηκε για άλλη μια φορά η υψηλή εμπιστοσύνη των συμπολιτών σας που προσδοκούν από εσάς την περαιτέρω κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, την εδραίωση της ειρήνης και της αρμονίας στην κοινωνία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ