Survivor: Σε ελεύθερη πτώση το reality επιβίωσης – Πώς θα γλυτώσει το Βατερλό;

 
Survivor: Σε ελεύθερη πτώση το reality επιβίωσης – Πώς θα γλυτώσει το Βατερλό;

Ενημερώθηκε: 17/01/23 - 14:47

Survivor: Μόνο κάποιος αφελής δεν θα έβλεπε πως τα νούμερα τηλεθέασης της πρώτης εβδομάδας του reality επιβίωσης ήταν ξεκάθαρα πλασματικά. Είχαμε πει πως το Survivor all star, που μόνο all star δεν είναι, έχει να ανέβει έναν Γολγοθά, όχι για να πάρει την πρωτιά απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά για να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντί του.  Λίγες μέρες αργότερα τα νούμερα τηλεθέασης έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις μας και να βγάλουν στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του προγράμματος του ΣΚΑΙ. 

Η αρχή έγινε την Κυριακή με την επανέναρξη προβολής της Γης της Ελιάς. Η σειρά του Mega «έκλεψε» περίπου δέκα μονάδες από το Survivor, ενώ χθες Δευτέρα (16/01) ο Σασμός, καθώς και η πρεμιέρα του MasterChef έφεραν τον ΣΚΑΙ σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Το Survivor έκανε στο σύνολο 19,5% και στο δυναμικό κοινό 19,9%. Την ίδια ώρα το reality μαγειρικής του STAR στο δυναμικό κοινό συγκέντρωσε 18,6%, ενώ ο Σασμός τερμάτισε πρώτος με 21,9% στο δυναμικό κοινό και 25% στο σύνολο. Η γη της ελιάς έκανε 13,6% στα νεανικά κοινά, όμως στο σύνολο έφτασε μέχρι και το 19,5%. 

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω νούμερα είναι ένα και ξεκάθαρο. Η πίτα είναι μοιρασμένη στο δεύτερο μισό της σεζόν και όποιο κανάλι θέλει να ξεχωρίσει θα πρέπει να καταβάλλει υπερπροσπάθεια. Πάμε όμως στα του Survivor που είναι και το πιο «hot» ζήτημα αυτή τη στιγμή στο mediaκό τοπίο.  Ήδη σε Φάληρο και Άγιο Δομίνικο θα πρέπει να επικρατεί μεγάλος προβληματισμός ενόψει της δύσκολης συνέχειας.  Το ξαναζεσταμένο φαγητό που προσφέρει ο Ατζούν φαίνεται πως δεν είναι ικανό να κερδίσει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό. Άλλωστε εδώ δεν είναι Τουρκία!

Τα ατέλειωτα αγωνίσματα έχουν γίνει ήδη βαρετά και το τηλεοπτικό κοινό γυρίζει στον ΣΚΑΙ λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια των συμβουλίων του νησιού, όταν και το reality αποκτά ενδιαφέρον. Το είπα και θα το ξαναπώ. Αν ο τηλεθεατής θέλει να δει αθλητικά έχει δεκάδες και καλύτερες επιλογές από το Survivor. Δεν θα επιλέξει να παρακολουθήσει επί μιάμιση ώρα 16 παίκτες να τρέχουν στην άμμο και τον καταπληκτικό στη δουλειά του Γιώργο Λιανό να προσπαθεί να γεμίσει τον τηλεοπτικό χρόνο με τον σχολιασμό του.

Μπορεί μάγος να μην είμαι, αν και με λένε Gandalf, αλλά προβλέπω πως αν συνεχίσει το reality με την ίδια συνταγή σε λίγες εβδομάδες θα δούμε μεγάλες αλλαγές και δεν εννοώ τα βασικά συστατικά του παιχνιδιού, δηλαδή τους παίκτες, αλλά τις ώρες και τις μέρες προβολής.  Αν δεν ταξιδέψουν για τον Άγιο Δομίνικο ΤΩΡΑ πρόσωπα που κάνουν γκελ στο τηλεοπτικό κοινό τα νούμερα τηλεθέασης θα πέσουν ακόμη περισσότερο και θα σταθεροποιηθούν σε ένα σημείο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί κανέναν.  Βέβαια, να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν είναι στα χέρια του Ατζούν να σώσει την κατάσταση, αφού κανένας δεν γνωρίζει αν παίκτες σας τον Αλέξη Παππά και τον Τριαντάφυλλο θα πουν το πολυπόθητο «ναι» παρά τα πολλά χρήματα που ενδεχομένως θα αναγκαστεί να τους προσφέρει ο Τούρκος παραγωγός. 

Το συμπέρασμα είναι ένα! Δεν υπήρξε σωστός σχεδιασμός από την αρχή και αυτό το γνωρίζαμε πριν ξεκινήσει το Survivor 2023. Το θέμα τώρα είναι αν η κατάσταση μπορεί να σωθεί. Άραγε θα μπορέσουν Ατζούν και ΣΚΑΙ να δώσουν στο τηλεοπτικό κάτι καινούργιο για να το κερδίσουν ξανά; Δύσκολο! Ακόμα στον ορίζοντα δεν φαίνεται με ποιο τρόπο θα αποφευχθεί το Βατερλό!

Gandalf

Διαβάστε:Survivor: Οι εντυπώσεις της πρώτης εβδομάδας – All star ή ξαναζεσταμένο φαγητό;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ