Κακοκαιρία - Αττική: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Που έχει πλημμύρες - Που υπάρχουν προβλήματα

 
Κακοκαιρία - Αττική: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Που έχει πλημμύρες - Που υπάρχουν προβλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 26/01/23 - 18:19

Σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί μέχρι αυτήν την ώρα από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική. Πριν από λίγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων.

Ακόμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από το ύψος της οδού Ναυαρίνου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λ. Μαραθώνος, επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης υδάτων.

Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα προβλήματα

Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν στο κέντρο της Αθήνας και η πλειοψηφία των κλήσεων σχετίζεται με αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια, σπίτια και καταστήματα. Άλλες κλήσεις αφορούν στον απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, την μεταφορά πολιτών από πλημμυρισμένα σημεία σε ασφαλή σημεία, αλλά και την κοπή δέντρων.

Κλειστά τα εσπερινά σχολεία

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει και το λεκανοπέδιο. Σχετικά με την αυριανή λειτουργία των σχολείων στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση απόψε το βράδυ, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Έντονα είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής με τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Στα Άνω Λιόσια υπήρξε εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο με συνέπεια να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Νωρίτερα επιδιορθώθηκε βλάβη στο δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυκλοφορία των συρμών στο μετρό

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του μετρό, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Σημειώνεται, πως νωρίτερα υπήρξε ολιγόλεπτη προσωρινή παραμονή των συρμών στους σταθμούς της Γραμμής 1 λόγω διακοπής ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό. Νωρίτερα καταγράφηκαν καθυστερήσεις, καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρχαν συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ. Οι γραμμές ωστόσο ήταν σε λειτουργία.

Τέλος υπήρξαν σταθμοί που γέμισαν νερά (φωτό κάτω):

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ