Ποιοι και γιατί υπονομεύουν το πρόγραμμα SPIKE-NLOS και κάποιοι στο Πεντάγωνο μιλούν για τον «λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα»

 
Ποιοι και γιατί υπονομεύουν το πρόγραμμα SPIKE-NLOS και κάποιοι στο Πεντάγωνο μιλούν για τον «λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα»

Ενημερώθηκε: 23/03/23 - 15:59

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! Ο λόγος για το πολύπαθο -λόγω συμφερόντων- εξοπλιστικό πρόγραμμα των ισραηλινής κατασκευής κατευθυνομένων βλημάτων SPIKE-NLOS.

Πολύπαθο, όχι λόγω αδυναμίας των Ισραηλινών, που είναι οι προμηθευτές, ούτε λόγω άρνησης της Ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία επιθυμεί διακαώς να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με το όπλο αυτό, αλλά ούτε και λόγω άρνησης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας (να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι «G to G», δηλαδή κυβέρνηση με κυβέρνηση, χωρίς μεσάζοντες) η οποία συμφωνεί με την στρατιωτική ηγεσία για την αναγκαιότητα του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος!

Τότε ποιος αντιδρά; Και για να μην μακρυγορούμε, το ερώτημα είναι απλό: 

Εκεί στη ΓΔΑΕΕ δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Και αν δεν θέλουν, τότε να εξηγήσουν το «γιατί» δεν θέλουν ευθαρσώς στην πολιτική ηγεσία και στον Πρωθυπουργό, ώστε να μην εκτίθενται και εκτιθέμεθα διεθνώς. Και όχι μόνο μας εκθέτει ως χώρα διεθνώς αλλά απειλεί και την στρατηγική μας σχέση με το Ισραήλ, την σημασία της οποίας είναι νομίζω περιττό να τονίσουμε, σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία στα Ελληνοτουρκικά (δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η διπλωματία των σεισμών είναι κάτι προσωρινό και η Τουρκία άμεσα θα οδηγηθεί και πάλι στην προκλητικότητα και στην επιθετικότητα κατά της πατρίδας μας)!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) του περασμένου Δεκεμβρίου 2022, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και είχε δώσει το «ΟΚ» αφού απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα να προχωρήσει. Λίγες μέρες αργότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι μπορεί και εντός του Ιανουαρίου 2023 να συμφωνηθεί το πρόγραμμα και να προχωρήσει η συμβασιοποίησή του με την ισραηλινή πλευρά, ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2023 έφτασε ισραηλινή αντιπροσωπεία για τις τελικές (υποτίθεται) διαπραγματεύσεις! 

Πέραν τούτων έκτοτε ΟΥΔΕΝ!

Και εδώ οι ευθύνες των λεγόμενων «υπηρεσιακών παραγόντων» και της λεγόμενης «υπηρεσιακής γραφειοκρατίας» είναι πολλές, σοβαρές και φαίνεται ότι έχουν ονοματεπώνυμο! 

Και είναι βέβαιο ότι αυτές οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν κυβερνητική πολιτική, αλλά «κάτι άλλο»! Τι; Ουδείς επισήμως γνωρίζει, αλλά υποθέσεις μπορεί κάποιος να κάνει και μάλιστα πολλές... Και ο νοών νοήτο..! 

Αυτό που είναι προφανές και δεν αμφισβητείται είναι ότι με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού εμπλέκεται ΑΜΕΣΑ τους τελευταίους μήνες στα εξοπλιστικά και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, πέραν της θεσμικά αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ, όπου εκεί «εντοπίζονται» πολλές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις

Επίσης, ούτε και αυτό είναι τυχαίο, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται προσωπικά για τα εξοπλιστικά (και όχι μόνο) θέματα. Η μόλις προ ημερών επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Γκροσέτο, συνοδευόμενου και από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε τη δική της αξία από ουσιαστικής και σημειολογικής πλευράς, καθώς οι δύο υπουργοί δεν συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ, στο Στρατόπεδο «Παπάγου»!

Όλα αυτά αποτελούν το ένα σκέλος και σωστά γίνονται. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και έχουν προκύψει αυτά τα προβλήματα

Ποιος φταίει γι’ αυτό;

Ποιος κωλυσιεργεί και γιατί;

Δεν μπορεί να μην φταίει κανείς και όλα αυτά να είναι τυχαία. Δεν είναι!

Το πρόγραμμα των SPIKE-NLOS, όπως είδαμε, είχε κολλήσει ενώ είχε φθάσει στο επίπεδο ΚΥΣΕΑ και υποτίθεται ότι «ξεμπλοκάρισε» με πρωθυπουργική εντολή!

Όπως είναι γνωστό οι επαφές και οι συναντήσεις των δύο πλευρών έγιναν, προχώρησαν, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε ένα προσχέδιο σύμβασης, που μονογραφήθηκε, απομένοντας το τυπικό πέρασμά της από το επόμενο ΚΥΣΕΑ για να δοθεί η τυπική εντολή υπογραφής της σύμβασης σε διακρατικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Όλα φαίνονταν ότι έβαιναν επιτέλους ομαλά με το μόνο «πρόβλημα» να έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

Και όμως… Ξαφνικά εμφανίστηκαν από «κύκλους» νέα ερωτήματα προς διευκρίνιση, επιχειρώντας ξανά να μπλοκάρουν τη διαδικασία προμήθειας πολύ σοβαρού εξοπλιστικού προγράμματος. Προφανώς, οι «κύκλοι» αυτοί εκμεταλλευθήκαν την πολιτική αναταραχή που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών και άρχισαν να φέρνουν πάλι προσκόμματα στην υλοποίηση της συμφωνίας. Είπαμε, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!!!

Και θα επαναλάβουμε το ερώτημα: 

Εκεί στη ΓΔΑΕΕ δεν μπορούν ή δεν θέλουν; 

Αν δεν θέλουν, τότε να εξηγήσουν το «γιατί» δεν θέλουν ευθαρσώς στην πολιτική ηγεσία και στον Πρωθυπουργό, ώστε να μην εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. 

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του…πονηρού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ