Άρθρο στελέχους της ΝΔ ταυτίζεται με τις... θέσεις Ερντογάν και στηρίζει την... Αλ Κάιντα

 
To άρθρο της Εύας Κουλουριώτη "Ο Ομπάμα απέτυχε στη Συρία: Τι ακολουθεί;" προκαλεί αίσθηση

Ενημερώθηκε: 12/11/16 - 21:14

Αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του στελέχους της ΝΔ Εύας Κουλουριώτη η οποία, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ταυτίζεται με τις απόψεις του Ερντογάν, ότι οι Κούρδοι μαχητές στην Συρία είναι τρομοκράτες, ενώ κατηγορεί τον Ομπάμα γιατί έχει συμπεριλάβει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων την Αλ Κάιντα και το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα!

Η κα Εύα Κουλουριώτη, η οποία ορίσθηκε, από την σημερινή ηγεσία της ΝΔ, μέλος της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων, υπογράφει το άρθρο με την ιδιότητα της πολιτικής αναλύτριας, ειδικής σε θέματα Μέσης Ανατολής. Είναι γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα orient-news, στις 9 Νοεμβρίου, με τον τίτλο " Ο Ομπάμα απέτυχε στη Συρία: Τι ακολουθεί;".

Πρόκειται για ένα άρθρο, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια το 2014 στην Περιφέρεια Αττικής, (επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου), αρθρογραφεί, κατηγορώντας τον Μπάρακ Ομπάμα, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του ανερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

Οι θέσεις της Εύας Κουλουριώτη στο άρθρο της:

- Mέμφεται την κυβέρνηση Ομπάμα ότι εμπόδισε αραβικές και περιφερειακές χώρες να προμηθεύσουν με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση.

- Kατακρίνει επίσης την κυβέρνηση Ομπάμα επειδή συμπεριέλαβε στη λίστα με τους ισλαμιστές τρομοκράτες προσωπικότητες του Κόλπου που συγκέντρωναν χρήματα για να υποστηρίξουν τις συριακές οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

- Διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να συμπεριλάβει τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, τη Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ -πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα– στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

- Μιλά για τον θάνατο από αμερικανική αεροπορική επιδρομή τον Σεπτέμβριο του Αμπού Ομάρ Σαρακίμπ, γενικού διοικητή των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο οποίος δεν ήταν τρομοκράτης σύμφωνα με αυτήν αλλά ένας Σύρος που επαναστάτησε ενάντια στο καθεστώς Άσαντ ζητώντας ελευθερία.

- Συμφωνεί πλήρως με τις τουρκικές απόψεις, επικρίνοντας τη διακυβέρνηση Ομπάμα επειδή υποστήριξε το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που τις αποκαλεί «συμμορίες» και «μαφιόζικες οργανώσεις».


Το κείμενο της στα αγγλικά όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε:


Πηγή: tribune.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκάλυψη: Το "γεράκι" του Τραμπ, ο στρατηγός Φλιν, λομπίστας του Ερντογάν

Ακραία φιλότουρκος ο στρατηγός Μάϊκλ Φλην που ο Τραμπ προορίζει για Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας!

Από το Πλωμάρι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους