Αλέξης Τσίπρας: Όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, ενεργοποιήθηκε ο δότης

 
Εμείς μοιράζουμε χρήματα που υπάρχουν, δεν κόβουμε από το δημόσιο ταμείο για να δώσουμε στους πελάτες μας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Ενημερώθηκε: 10/12/16 - 21:16

Της Ευτυχίας Αδηλίνη

Με την παροιμία του βοσκού και του λύκου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «πέρσι τέτοιον καιρό ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό του 2016 και το κόμμα σας έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιάσουμε τους στόχους τα ίδια και το ΔΝΤ γιατί συμπίπτετε και στις προτάσεις ».


«Πριν ακόμη προλάβετε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας ζητούσατε εκλογές και προεξοφλούσατε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει. Εσείς όμως μυαλό δεν βάζετε. Μόλις κλείσαμε την αξιολόγηση βεβαιώνατε ότι δεν θα πιάσουμε τους στόχους. Τα λέγατε ως σύγχρονοι προφήτες της καταστροφής. Τελικά όχι μόνο δεν ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά υπερκαλύπτουμε τους στόχους» δήλωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας επίσης «Όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης αλλά αντίθετα ενεργοποιήθηκε ο δότης».

«Εμείς μοιράζουμε χρήματα που υπάρχουν. Δεν κόβουμε από το δημόσιο ταμείο για να δώσουμε στους πελάτες μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκης ότι επιθυμούσε να μην δοθούν αυτά τα λεφτά στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη «έχετε καταλάβει ότι ζητώντας συνέχεια εκλογές και με την καταστροφολογία κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός ;».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι η μόνη κάλπη που θα στηθεί είναι των ευρωεκλογών και των δημοτικών το 2019.
Ο πρωθυπουργός αφού περιέγραψε τι έκανε η δική του κυβέρνηση έναντι των προηγούμενων γύρισε στον Κ. Μητσοτάκη και του είπε ότι « και μετά το 2019 θα είμαστε εδώ για να καταψηφίζετε προϋπολογισμούς που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και εσείς θα καταστροφολογείτε».

«Ο στόχος του πλεονάσματος που προβλέπετε για το 2017 αναμένεται να υπερκαλυφθεί» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι από τους «προϋπολογισμούς παρωδίας περνάμε σε αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι κατόπιν τούτων η κυβέρνησή του μπόρεσε να δώσει τη 13 σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει το ΦΠΑ στα νησιά.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι προβλέπονται σημαντικοί πόροι από τον προϋπολογισμό του 2017 στην υγεία και την εκπαίδευση και την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων.

«Τα παραπάνω είναι εφικτά όχι μόνο γιατί πάει καλύτερα η οικονομία αλλά γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε αναφερόμενος στις τράπεζες : «Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το τραπεζικό καρτέλ για την ελίτ του τόπου. Ένα καρτέλ που πλούτησε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα έχει τα κέρδη του σε τράπεζες του εξωτερικού».

Τέλος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σχετικά Θέματα:

Κυριάκος Μητσοτάκης «Το Τσοβόλα δώστα όλα το πλήρωσε πολύ ακριβά ο τόπος»

LIVE η συζήτηση και η ψήφιση του προυπολογισμού

Καμμένος: Αν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση θα ψήφιζε μέτρα πάνω από 8,5 δις ευρώ

Φώφη Γεννηματά «Έχετε τελειώσει στη συνείδηση τoυ ελληνικού λαού»

Βασίλης Λεβέντης: Φορομπηχτικός και άδικος ο προϋπολογισμός

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει να μειωθεί η κρατική σπατάλη

Σαφή τοποθέτηση για εργασιακά και πλεονάσματα ζήτησε από τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς

Δημήτρης Κουτσούμπας: Κύριοι της κυβέρνησης έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα