Σούμερ για Τραμπ: Βρίσκεται «σε πορεία προς τη δικτατορία» λόγω των παρεμβάσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

 
ΣΟΥΜΕΡ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Jose Luis Magana

Ενημερώθηκε: 21/09/25 - 17:13

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, προειδοποίησε ότι οι εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για χρήση του Υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων συνιστούν «πορεία προς μια δικτατορία», τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές αποτελούν χαρακτηριστικό αυταρχικών καθεστώτων.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Κυριακή, ο Σούμερ δήλωσε ότι η μετατροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε «εργαλείο που επιτίθεται στους εχθρούς του, είτε είναι ένοχοι είτε όχι… είναι η πορεία προς μια δικτατορία», μετά την άσκηση πίεσης, χθες, Σάββατο, από τον αμερικανό πρόεδρο ώστε το υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους του..

«Αυτό ακριβώς κάνουν οι δικτατορίες», υπογράμμισε ο γερουσιαστής, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου. «Είναι πολύ ανησυχητικό και καταστροφικό για τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑFP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ