Λαβρόφ–Ρούμπιο: Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στη Νέα Υόρκη

 
ρουμπιο και λαβροφ

Πηγή Φωτογραφίας: MANDEL NGAN/Pool via REUTERS - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ενημερώθηκε: 24/09/25 - 19:34

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Η συνάντηση ξεκίνησε χωρίς εισαγωγικές δηλώσεις προς τον Τύπο και συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου, ο Λαβρόφ και ο Ρούμπιο πραγματοποίησαν μια διμερή συνάντηση διάρκειας σχεδόν μιας ώρας στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ASEAN στη Μαλαισία.

Εκτός αυτού, ο Λαβρόφ και ο Ρούμπιο έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες το 2025.

Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών είχαν ηγηθεί των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη συνάντηση της 18ης Φεβρουαρίου στο Ριάντ, η οποία είχε διαρκέσει περίπου 4,5 ώρες. Οι δύο ΥΠΕΞ συμμετείχαν επίσης στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ