Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς κάνναβης από τη Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια Γερμανία (ΦΩΤΟ)

 
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας και μεταφοράς κάνναβης από τη Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια Γερμανία (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 04/01/17 - 17:13

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με ομόλογες Αρχές της Γερμανίας και της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη χώρα μας και περαιτέρω αποθήκευση, διαμετακόμιση και μεταφορά-εξαγωγή, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως στην Γερμανία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες και προχθές, τέσσερις Έλληνες, οι τρεις ηλικίας 48, 51 και 61 ετών στην Ελλάδα και ένας 58χρονος στη Γερμανία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, μετά από αστυνομική έρευνα για τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και πολυήμερη επιτήρηση των ενεργειών τους, εξακριβώθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, τα μέσα της επικείμενης μεταφοράς και οι διασυνδέσεις των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, με τους συνεργάτες τους στην Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λ.Σ και των Λιμενικών Αρχών της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών που με την σάρωση ακτίνων X-Ray κρίθηκε ύποπτο. Στην έρευνα που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένη μεταξύ νομίμου φορτίου οικοσκευής και τροφίμων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 213 κιλών και 930 γραμμαρίων. Οι δύο Έλληνες, ηλικίας 48 και 51 ετών, επιβαίνοντες σε αυτό συνελήφθησαν.

Το παραπάνω φορτίο είχε προορισμό τη Γερμανία, με παραλήπτη τον 58χρονο Έλληνα, ο οποίος μετά από απόλυτο επιχειρησιακό συντονισμό με τις Γερμανικές Αρχές, συνελήφθη στο Ντόρτμουντ.

Εν συνεχεία, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο αστυνομικών των Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση σε αποθηκευτικό χώρο της εταιρείας διεθνών μεταφορών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 συσκευασίες αεροστεγώς σφραγισμένες και περιτυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 51 κιλών και 984 γραμμαρίων. Ο παραπάνω αποθηκευτικός χώρος ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων ενός 61χρονου Έλληνα, ο οποίος και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 265 κιλών και 914 γραμμαρίων, δύο φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, 2.800 ευρώ, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα μηχάνημα παρασκευής αεροστεγών συσκευασιών, δύο κόφτες και πλήθος από σακούλες για συσκευασία ναρκωτικών.

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 265.000 ευρώ, προκύπτει ο διεθνικός χαρακτήρας και η επαγγελματική υποδομή στη διακίνηση ναρκωτικών, της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σχετικά Θέματα:

Μεγάλη επιχείρηση ελληνικών και γερμανικών Αρχών για την εξάρθωση κυκλώματος ναρκωτικών