Κρεμλίνο: Το Κίεβο απομονώνει την περιοχή του Ντονμπάς

 
Κρεμλίνο: Το Κίεβο απομονώνει την περιοχή του Ντονμπάς

Ενημερώθηκε: 18/01/17 - 15:50

Το Κίεβο απο μόνο του απομακρύνει το Ντονμπάς και αυτό το δείχνει η πλήρης απομόνωση την οποία επιβάλλει στην περιοχή.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ τονίζοντας ότι η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διευθέτηση αυτής της ενδοουκρανικής διένεξης .

Αλλά τον πρώτο λόγο έχει η ηγεσία της Ουκρανίας, η οποία απομονώνει τις Δημοκρατίες αυτές -- μια τέλεια απομόνωση σε επίπεδο άρνησης της εκπλήρωσης των κοινωνικών υποχρεώσεων , της πληρωμής συντάξεων , της εξασφάλισης ιατροφαρμακευτικής βοήθειας , της συντήρησης των υποδομών κλπ . Είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που δεν συνάδει με την επαναπροσέγγιση των περιοχών με το Κίεβο , εξηγεί ο Πεσκόφ .

Εν τω μεταξύ , η ουκρανή βουλευτής , γνωστή πρώην φυλακισμένη στη Ρωσία για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων στο Ντονμπάς Ναντιέζντα Σάβτσενκο , η οποία στη συνέχεια έλαβε χάρη απο τον πρόεδρο Πούτιν , υποστήριξε πως οι αρχές του Κιέβου θα μπορούσαν να επαναφέρουν το Ντονμπάς ειρηνικά στους κόλπους της Ουκρανίας, αν " ξεχάσουν " προς το παρόν τις αξιώσεις επιστροφής της Κριμαίας .

Για το ίδιο θέμα , " να ξεχαστεί προς το παρόν η Κριμαία και να γίνουν ελεύθερες εκλογές στις δύο αποκομένες περιοχές του Ντονμπάς" γράφει στην αμερικανική The Wall Street Journal , ο γνωστός ολιγάρχης της Ουκρανίας Βίκτορ Πιντσούκ , τον οποίο ήδη κάποιοι αναλυτές θεωρούν μια απο τις σημαντικότερες προσωπικότητες για το θέση του επόμενου προέδρου της Ουκρανίας , εκτιμώντας ότι ο Πιότρ Ποροσένκο ολοκλήρωσε ουσιαστικά τον κύκλο του .

Πάντως αναφορικά με την Κριμαία στο Κρεμλίνο απαντούν ότι " το θέμα αυτό δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.... δεν συζητούμε την τύχη και το μέλλον καμμιάς απο τις ρωσικές περιοχές ."