Έρχεται χιονιάς από τη Σιβηρία – Χιόνια και στην Αθήνα

 
Έρχεται χιονιάς από τη Σιβηρία – Χιόνια και στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 20/01/17 - 17:37

Το πολικό ψύχος και πάλι από την Σιβηρία, επιστρέφει δριμύτερο και έρχεται να μας παγώσει για δεύτερη φορά μέσα στον Ιανουάριο και μάλιστα με χιονοπτώσεις που θα φτάσουν ίσως και ως την Κρήτη, ενώ φαίνεται να χιονίζει και πάλι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Greek-weather.org πολικός αεροχείμμαρος προερχόμενος από τα βάθη της Σιβηρίας, θα συνδυαστεί και πάλι με υψηλά ποσοστά υγρασίας πάνω από τη χώρα μας, δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου ίσως και σε μηδενικά υψόμετρα αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα των Κυκλάδων, της Κρήτης και του ανατολικού Αιγαίου.

χιόνι

χιονιά

Κύμη

Σποράδες

Ίσως να έχουμε να κάνουμε και πάλι με ένα κύμα χιονιά Πανελλαδικής εμβέλειας, χωρίς να αποκλείεται και πάλι πρόβλεψη για ως και ένα μέτρο σε περιοχές που ήδη έχουν πληγεί από τον προηγούμενο με αντίστοιχες ποσότητες χιονιού, όπως για παράδειγμα η και οι .

Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να δουν εκ νέου χιονοπτώσεις, με την συμπρωτεύουσα να οδεύει για νέο χιονιά μέσα σε λιγότερες από 20 μέρες και την πρωτεύουσα να βλέπει σε αρκετές περιοχές της χιονόστρωση αρκετών εκατοστών.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μεγάλη κακοκαιρία – Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη