Ο προφητικός επικήδειος Καραμανλή στην κηδεία του Γ. Αγγέλου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

 
Ο προφητικός επικήδειος του Καραμανλή στην κηδεία του Γιάννη Αγγέλου (AUDIO)

Ενημερώθηκε: 21/03/17 - 21:11

Συντετριμμένος είχε αποχαιρετίσει πέρυσι τον Απρίλιο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε επί 35 χρόνια στενός συνεργάτης του, φίλος και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του.

Ο Γιάννης Αγγέλου έχασε τη ζωή του μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, που όσοι ήταν κοντά του αποδίδουν μάλιστα το ξέσπασμα της ασθένειάς του, σε μεγάλο βαθμό, στην στενοχώρια που του προκάλεσαν οι συκοφαντίες που δέχτηκε και ο υπόγειος πόλεμος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Στην κηδεία του τότε, παρίστατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του Νατάσσα, δεκάδες στελέχη της ΝΔ και πλήθος κόσμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον φίλο του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι ο εκλιπών βγήκε δικαιωμένος, απέναντι στην «μεθοδευμένη αδικία», στο «ψέμα και στη συκοφαντία» που αντιμετώπισε.

«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες. Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.

Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες.

Γιατί ήσουν το φως. Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε».

Σχετικά Θέματα:

Το χρονικό και η δικαίωση στη υπόθεση του Βατοπεδίου (BINTEO)

Ντ. Μπακογιάννη για Βατοπέδι: Αφιερώνω την απόφαση στη μνήμη του Γ. Αγγέλου

Συμβολική σύμπτωση – Σαν σήμερα το 1997 ο Κ. Καραμανλής εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προφητική δήλωση του Κ. Καραμανλή το 2008 για το Βατοπέδι

Τι συζήτησαν Καραμανλής - Ρουσόπουλος;

Κ.Καραμανλής: Το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι

Βατοπαίδι: Σκευωρία και με δικαστική βούλα

ΝΔ: «Δικαίωση της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας»

Θ. Ρουσόπουλος για Βατοπέδι: Οι συκοφαντίες κατέπεσαν

Ηγούμενος Εφραίμ για την αθωωτική απόφαση: «Δοξολογούμε τον Θεό»