Δημ. Παπαγγελόπουλος: Στόχος της όλης μεθόδευσης ήταν να πληγεί ο Κ. Καραμανλής

 
 Δημ. Παπαγγελόπουλος: Στόχος της όλης μεθόδευσης ήταν να πληγεί ο Κ. Καραμανλής

Ενημερώθηκε: 22/03/17 - 13:18

Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη δικαστική απόφαση στην υπόθεση Βατοπεδίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος της όλης μεθόδευσης ήταν να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής.

«Η ντροπή θα κυνηγά τους προδότες της Ν.Δ.»

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» ζήτησε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή. Οόπως γράφει η εφημερίδα στο εισαγωγικό της σημείωμα «σκληρή απάντηση στη διαπλοκή δίνει με αποκλειστική δήλωσή του στη "Δημοκρατία" ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος (φωτό). "Παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής, του δήθεν εκσυγχρονισμού και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού δεν πρόκειται να υπάρξει"».

«Ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας, θα αποφύγω να σχολιάσω ή να αναφερθώ στη δικαστική απόφαση. Θα αναφερθώ όμως στη βαρυσήμαντη δήλωση του Κώστα Καραμανλή για το θέμα αυτό. Θα επικαλεστώ μέρος της δήλωσής του ελαφρά τροποποιημένης και θα χρησιμοποιήσω ενεστώτα χρόνο για να γίνουν κατανοητές οι διαχρονικές αθλιότητες και μεθοδεύσεις της διαπλοκής: "Αθλιες μεθοδεύσεις μετέρχονται ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν σκευωρίες, με προφανή στόχο να πληγεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά περίοδο". Αυτά ακριβώς γίνονται και σήμερα. Αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις και σκευωρίες επαναλαμβάνονται τώρα, όπως και τότε, σε βάρος όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των συμφερόντων της χώρας. Ομως ας μη ματαιοπονούν κάποιοι. Στο τέλος το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Οι εμπνευστές και εκτελεστές των άθλιων μεθοδεύσεων σε βάρος νομίμως εκλεγμένων κυβερνήσεων και σε βάρος της πατρίδας μας έχουν αποκαλυφθεί πλέον. Ο λαός τούς έχει καταλάβει. Ο,τι έγινε στο παρελθόν δεν θα επαναληφθεί σήμερα. Παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής, του δήθεν εκσυγχρονισμού και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού δεν πρόκειται να υπάρξει. Αλλωστε, ως γνωστόν, η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα. Ας προσέξουν, λοιπόν, αυτοί που βυσσοδομούν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης μήπως τώρα η Ιστορία επαναληφθεί και ως τραγωδία και ως φάρσα. Μήπως αυτοί κλάψουν και οι υπόλοιποι γελάσουμε. Τέλος, κάποιους η ντροπή θα τους συνοδεύει και οι Ερινύες, οι μυθικές χθόνιες θεότητες, που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων, θα τους καταδιώκουν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Και εννοώ αυτούς που προέρχονται ή έχουν σχέση με τη Ν.Δ. και δεν δίστασαν να την προδώσουν για προσωπικό τους όφελος».

«Τσίπρας και Καραμανλής δεν είναι παιδιά της διαπλοκής»

 «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην «Ελευθερία του Τύπου» σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

«Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ακόμη πως «οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησε και προσπαθεί και τώρα να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της. «Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια» δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας πως «κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει».

Στόχος ο Καραμανλής

Σημειώνει τέλος πως θα ήθελε να είναι στη ζωή σήμερα ο Γιάννης Αγγέλου, σε βάρος του οποίου, όπως υποστηρίζει, σχεδίασαν αυτή τη «δολοφονική» επίθεση με στόχο «να πλήξουν τον Κ. Καραμανλή»: «Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη 'δολοφονική' επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο», αναφέρει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο

ΚΑΙΡΟΣ 22/3/2017: Τοπικές βροχές στα νότια και ανατολικά

Μετρό: Κλειστοί σήμερα (22/3) οι σταθμοί «Άγιος Ιωάννης» και «Κεραμεικός»