Πανηγύρισε τον 44ο τίτλο ο Ολυμπιακός, περιμένει ο ΠΑΟΚ, "βύθισε" τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ

 
Πανηγύρισε τον 44ο τίτλο ο Ολυμπιακός, περιμένει ο ΠΑΟΚ, "βύθισε" τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ

Ενημερώθηκε: 23/04/17 - 22:52

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο της Super League και περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να γνωρίζει εάν θα στεφθεί πρωταθλητής για 44η φορά στην ιστορία του!

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (λ.τ. 64' Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46' Ελιουνούσι), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού), Γιάκος.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Μαραγκός (21’ Μενδρινός), Κάργας, Στάθης (72΄Αποστολόπουλος), Μουνάφο, Γιορέντε (81’ Παπανικολάου), Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Μικαλάι

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Βιτάλι, Γουνδουλάκης, Στανισλάβλιεβιτς

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (71’ Κάτσε), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (57’ Μαλεζάς), Κάμπος, Ουάρντα, Κλάους (65’ Πρίγιοβιτς)

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Ενρίκε, Πούγγουρας, Πέλκας

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Η ΑΕΚ υπενθύμισε στον Γιάννη Κομπότη ότι γυρνάει ο τροχός, και επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, του έδωσε το σπρώξιμο που τον στέλνει οριστικά στη Football League.

Χάρη στον εκπληκτικό Αραούχο (που μπήκε αλλαγή στο 76’ και έντεκα λεπτά αργότερα πέτυχε ένα ακόμη γκολ) οι "κιτρινόμαυροι" πανηγύρισαν τη νίκη που κλείδωσε οριστικά την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Το αυτογκόλ του Μουλόπουλου στις καθυστερήσεις σφράγισε τη μοίρα των γηπεδούχων, που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Βράνιες (σε μια φάση πάντως που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ).

Μέτρια η εμφάνιση των παικτών του Χιμένεθ, που ζήτησαν επίσης πέναλτι σε τράβηγμα του Μεντί στον Πέκχαρτ και έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν, πήραν τη νίκη-ντόπα ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι (69’ Μαχαίρας), Σίλβα

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Κουλιμπαλί, Βούρος, Σένκα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας
(61’ Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης (75’ Αραούχο), Πέκχαρτ (67’ Αλμέιδα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Μπακάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε έστω και πολύ δύσκολα να επικρατήσει του Ατρομήτου με 1-0, χάρη στο πρώτο γκολ του Μολίνς (86') με την πράσινη φανέλα και ετοιμάζεται για τον ημιτελικό της Τούμπας.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων αγώνων, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νωχελικός, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές, ο Μπεργκ μπήκε περισσότερο στο παιχνίδι και τελικά δικαιώθηκε για την πίεση στην αντίπαλη περιοχή στο 86', όταν ο Μολίνς κέρδισε την κόντρα από τον Θεοδωράκη (που έκανε απόλυτα πετυχημένο επαγγελματικό ντεμπούτο) και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

*Δοκάρι είχε ο Χατζηγιοβάνης στο 80' σε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής.

*Ο Ζέκα αποχώρησε τραυματίας στο 88' της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, δείχνοντας ότι έχει ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού και τα πρώτα συμπεράσματα του ιατρικού τιμ δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τράβηγμα στο συγκεκριμένο σημείο και κατά 99% δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στο παιχνίδι της Πέμπτης, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πάρα πολύ στενά.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (76' Λουντ), Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ (55' Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (72' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης (74' Νάτσος), Μπάγκα, Ούμπιντες, Τόνσο (66' Λημνιός), Ντιγκινί (84' Πλατέλλας) – Ντάουντα

Ο Ηρακλής επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού με ανατροπή στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ευελπιστεί να πάρει την άδεια για να συνεχίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ρόσα άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, αλλά ο Γηραιός δεν τα παράτησε ούτε αυτή τη φορά και με τα τέρματα των Περόνε (53’) και Μπαστακού (85’) πήρε «χρυσό» τρίποντο και έφτασε τους 28 βαθμούς.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (46' Γροντής), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ίντζογλου, Αγγελόπουλος (46' Μπαστακός), Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος (73' Πασάς), Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Ζιαμπάρης, Ηλιάδης

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (75' Χαντάκιας), Παπάζογλου, Κούσας, Ρότσα (59' Τσοκάνης), Μπράβο, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Λόπες, Μουνιός (65' Κουτρομάνος)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Βασιλούδης, Βακράκος, Γιαννιώτης

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Καταθέτοντας και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο του… καυτού ''AEL FC Arena'', η Λάρισα επικράτησαν 1-0 της Ξάνθης και -σε συνδυασμό και με την ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ- θα είναι και του χρόνου στα "σαλόνια" της Σούπερ Λίγκας!

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Αντρέ Πάους πέτυχε με κεφαλιά… οβίδα, στο 24', ο Αναστασόπουλος.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο τέλος, με δεκάδες οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο!

* Λόγω έντασης στη φυσούνα, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, αποβλήθηκαν Κούγιας (υπήρχε, εξάλλου, πανό εναντίον του από τους οργανωμένους της ΑΕΛ) και Κασναφέρης. Φαίνεται, μάλιστα, ότι υπήρξε αψιμαχία και ανάμεσα στον ιδιοκτήτη των "βυσσινί" με τον Λισγάρα!

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (63’ Μονιάκης), Αβραάμ, Αγκάνοβιτς (88’ Μασούρας), Φατιόν, Ντέλετιτς (90’+4’).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (69’ Φλίσκας), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Πιτσέλι (25’ Σολτάνι), Βασιλακάκης (69’ Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Μετά από τέσσερα παιχνίδια όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες και μέτρησε 0-14(!) γκολ, η Κέρκυρα ξαναβρήκε τον εαυτό τους. Επικράτησε 1-0 του αδιάφορου βαθμολογικά και ελλειπή Πανιωνίου και εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από την άλλη, οι κυανέρυθροι έπεσαν στην πέμπτη θέση (μετά τις νίκες Παναθηναϊκού-ΑΕΚ), αλλά έχουν ήδη κλείσει εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Παράλληλα, αγωνία υπάρχει για τον αρχηγό του Πανιωνίου, Παναγιώτη Κόρμπο. Ο μέσος των κυανέρυθρων αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης στην Κέρκυρα.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στους ανθρώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο αρχηγός του Πανιώνιου φαίνεται πως υπέστη ρήξη χιαστών κάτι που αν επιβεβαιωθεί, στις εξετάσεις που θα υποβληθεί με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα ολόκληρη την διαδικασία των πλέι-οφ.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκομές, Βενέτης, Ντιόγκο, Ιωάννου, Σιόντης, Επστάιν (91' Γεωργακόπουλος), Ανδρεόπουλος (78' Νίκιτς), Κέβιν (71' Ζορμπάς), Σπίνουλας, Τουράμ

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Μούκταρης, Κόρμπος, Μασούρας (75’ Μαχμούτοβιτς), Βλάχος, Μπεν, Σαββίδης, Γκιοάτα, Ταπόκο (58’ Καθάριος), Γεσίλ (58’ Λάμπρου)

Ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες άφησε το εντυπωσιακό 4-3 της Βέροιας επί του Αστέρα Τρίπολης.

Οι γηπεδούχοι πήραν μια νίκη στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους, καθώς είχαν ήδη υποβιβαστεί, ενώ οι Αρκάδες γνώρισαν μια ανώδυνη ήττα, αφού παραμένουν στην κατηγορία.

Βέροια: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Αντονιάν, Τόμας (60’ Σούλε), Καλί, Ασίγκμπα, Λινάρδος (90’ Κωνσταντινίδης), Μίλιεβιτς (79’ Παπαδόπουλος), Καπετάνος, Σαρπόνγκ

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης , Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς (90’ Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Λούις (61’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46’ Γκοντό), Μανιάς

Διαιτητής: Σέζος