Νίκες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, φιέστα στη Νέα Σμύρνη! (ΦΩΤΟ)

 
Νίκες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, φιέστα στη Νέα Σμύρνη! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 01/05/17 - 01:47

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ρίχνει πλέον το βάρος στον προγραμματισμό της νέας σεζόν, με προτεραιότητα το θέμα του προπονητή.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, σε ένα ματς που παρότι καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο είχε σχετικά καλό ρυθμό. Το σκορ άνοιξε στο 37ο λεπτό ο Τσόρι με κοντινό σουτ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ελιουνούσι με σκαστό σουτ το οποίο ξεγέλασε τον Κυριακίδη στο 79’.

Παρά την ήττα, αποθεώθηκαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος):Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Παπάζογλου (76’ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι (80’ Γιαννιώτης), Βακράκος (64’ Βασιλούδης)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Μύγας, Μουνιός, Κούσας

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μαρτίνς (58’ Μάρτινς), Ρομαό, Τσόρι (64’ Μπουχαλάκης), Μάριν (75’ Μανθάτης), Ελιουνούσι, Καρντόσο

Στον πάγκο: Λεάλι, Καμπιάσο, Ανσαριφάρντ, Βιάνα

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Κέρκυρα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον στρέφει το βλέμμα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο. Με δύο βαθμούς θα μπει στα πλέι οφ η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Πανιωνίου με 3-1 από τον Λεβαδειακό.

Ο Κάτσε άνοιξε το σκορ στο 30’ για να ισοφαρίσει ένα λεπτό αργότερα ο Παμλίδης. Στα… καπάκια (32’), όμως, ο Κουλούρης έδωσε στον ΠΑΟΚ εκ νέου το προβάδισμα και ο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έγραψε το 3-1 με πέναλτι, το οποίο δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση αφού ο Κίτσιου βούτηξε στην αντίπαλη περιοχή, ξεγελώντας τον διαιτητή Κουμπαράκη. Ο Ουάρντα στο 62’ σκόραρε και αυτός, για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Πρίγιοβιτς (83’) με το καλύτερο γκολ του ματς και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει στη φετινή σεζόν!

Στην 10η θέση του πρωταθλήματος τερμάτισε η Κέρκυρα, που στις πρώτες είκοσι αγωνιστικές αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ωστόσο στη συνέχεια αποτέλεσε… σάκο του μποξ για αρκετές ομάδες, χαλώντας την φετινή της εικόνα!

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς (46΄ Σιαμπάνης), Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Κάτσε, Μπίσεσβαρ (59΄ Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (69΄ Χαρίσης), Κουλούρης.

Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (87΄ Τρεπεκλής), Ονίλο (63΄ Τζανουλίνος), Γεωργακόπουλος (77΄ Γκαμάγκας).

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

"Σβηστά" και δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη (έκανε ροτέισον και έδωσε ευκαιρίες σε αρκετά νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες) θα μπει στο νέο… πρωτάθλημα με έναν βαθμό, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο και από μηδέν ΑΕΚ-Πανιώνιος.

Ο Λέτο έλυσε το γόρδιο δεσμό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος, μετά από… μπιλιάρδο, ο Μπεργκ (είχε την ασίστ στο τέρμα του «Σεμπά») βρήκε εξίσου δίχτυα και έφτασε τα 22 στη φετινή Σούπερ Λίγκας, επίδοση που τον ανέδειξε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος! Στην 14η θέση τερμάτισαν οριστικά οι βυσσινί, οι οποίοι είχαν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Έχοντας το μυαλό στο Κύπελλο, η ΑΕΚ έχασε ένα ημίχρονο στα Γιάννενα, αλλά κατάφερε τελικά να μην ηττηθεί (1-1).

Οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και μια κακή εκτίμηση του Μπάρκα στο γκολ του Λίλα (38’) υποχρέωσαν τους «κιτρινόμαυρους» να κυνηγούν το σκορ ως το 80’.

Εκεί η γκολάρα του Πατίτο απέτρεψε μια ήττα που θα χαλούσε την ψυχολογία ενόψει του τελικού, αλλά όχι και την απώλεια ενός πόντου από τα πλέι οφ (τον οποίο θα είχε κερδίσει και η ΑΕΚ σε περίπτωση νίκης).

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Νικολιάς, Ναδάλες (52’ Κούτρης), Λίλα, Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μαμπουλού, Ακόστα

Στον πάγκο έμειναν οι: Περιστερίδης, Κοροβέσης, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Μασούρας, Βιδάλ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Βάργκας (59’ Πατίτο), Μπακασέτας, Αλμέιδα (67’ Μάνταλος), Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Μεληκιώτης, Αραούχο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Ο Λεβαδειακός επικράτησε 3-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου που είχε το μυαλό του στη φιέστα για τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα, που δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού θα πάρει μέρος στα play offs.

Έτσι, οι Βοιωτοί τερμάτισαν στην προτελευταία θέση με 26 βαθμούς, που υπό προϋποθέσεις, είναι πιθανό να τους δώσει παραμονή. Όχι ότι είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί.

Ο Ταπόκο άνοιξε το σκορ στο 6’ με «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή και αμέσως μετά ο Καραμπουέ έφερε την κατάσταση στα ίσα. Ο Μεντί έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 25’ και η νίκη (πρώτη φετινή εκτός έδρας) της κλείδωσε με το τέρμα του Πέτρου Γιακουμάκη στο 87’ ύστερα πολύ κακή επέμβαση του Μπαντή.

Βράβευσε τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Μανώλη Σιώπη η ΠΑΕ Πανιώνιος πριν την έναρξη της αναμέτρησης και την παλιά δόξα της ομάδας, Γκάρι Όουεν στο ημίχρονο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 3.000 φίλους του Πανιωνίου.

Η ήττα, δεν πτόησε της ομάδας της Νέας Σμύρνης που έστησε πάρτι μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς. Έτσι, πανηγύρισε για την εξαιρετική του παρουσία στη φετινή σεζόν, που σφραγίστηκε με την εξασφάλιση της εισόδου στα play offs.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Αντωνιάδης, Μασούρας, Γκιοατά, Μούκταρης, Σιώπης, Σαββίδης, Μπεν, Ταπόκο (57' Μπάλλας), Καθάριος (60' Λάμπρου), Μαχμούτοβιτς (73' Γεσίλ)

Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Φούντας, Βουκελάτος, Σταυρόπουλος

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Βούρος, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (70' Καλτσάς), Καραχάλιος, Σουμπίνιο, Σίλβα (84' Γιουσούφ), Καράμπουε, Βασιλείου (68' Γιακουμάκης)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μάγκας, Σένκα, Ουόν

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 5-1

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-1

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-3

Ξάνθη-Βέροια 3-0

Ατρόμητος-Πλατανιάς 4-1

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 2-2