Μετά το χάος δίνουν δεύτερη ευκαιρία στα ανασφάλιστα οχήματα

 
Μετά το χάος δίνουν δεύτερη ευκαιρία στα ανασφάλιστα οχήματα

Ενημερώθηκε: 20/06/17 - 19:59

Μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί με την διασταύρωση στοιχείων για την ασφάλιση των οχημάτων το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να παγώσει τα πρόστιμα για ένα εύλογο διάστημα.

υπουργείο Οικονομικών

παράβολο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το σχεδιάζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το των 250 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο διάστημα- πιθανότητα- έξι μηνών θα ασφαλίσουν το όχημά τους. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός του προστίμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην απόφαση αυτή οδηγούν τα σωρεία λαθών που εντοπίστηκαν στα ειδοποιητήρια για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 400.000, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που φέρονται ως κάτοχοι αυτοκινήτων να έχουν λάβει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ χωρίς να το οφείλουν.

Βασικές αιτίες των λαθών είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής των οχημάτων, η μη έγκαιρη καταχώριση στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για την κατάθεση πινακίδων και η λάθος καταχώριση στοιχείων.

Ένα πρόβλημα που απασχολεί τα συναρμόδια υπουργεία και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η επίλυση του προβλήματος με την διασταύρωση 1 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται απο αρμόδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θεωρούν ότι το όχημα τους ήταν σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την παράδοση των πινακίδων του στη ΔΟΥ για να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ στην περίπτωση που βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι.

Συγκεκριμένα η διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αφορούσε τα στοιχεία που παρέλαβε απο την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τα αυτοκινήτα που είναι ασφαλισμένα με τα στοιχεία που έχουν οι ΔΟΥ για τα οχήματα που κυκλοφορούν και αυτά που έχουν τεθεί σε ακινησία.

Με τον τρόπο αυτόν προέκυψαν τα πιθανώς ανασφάλιστα αυτοκίνητα όπως επισημαίνονταν στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή.

 www.hic.gr

Στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.

ΕΔΩ

Δείτε αν το όχημα σας εμφανίζεται ανασφάλιστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ποιους συνταξιούχους έρχεται «σφαγή» 60% στα χρήματά τους

Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε φέτος στην εφορία (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Έτοιμες οι τράπεζες να διαγράψουν χρέη- Ποιοι κερδίζουν