Σε επικοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. με τις γαλλικές Αρχές για τους Έλληνες διακινητές 1,5 τόνου κοκαΐνης

 
Σε επικοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. με τις γαλλικές Αρχές για τους Έλληνες διακινητές 1,5 τόνου κοκαΐνης

Ενημερώθηκε: 22/06/17 - 14:24

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Προβληματισμό προκαλεί στις ελληνικές διωκτικές Αρχές η ύπαρξη Ελλήνων συλληφθέντων στις γαλλικές νοτιοδυτικές Ακτές, που μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη 1,5 τόνο κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι και 8 Έλληνες σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ωστόσο μέχρι στιγμής οι γαλλικές Αρχές έχουν έρθει σε προφορική επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν ζητήσει πληροφορίες για 5-6 άτομα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, αλλά τώρα όπως είναι λογικό θα γίνουν ενδελεχείς έρευνες γι αυτούς και ενδεχομένως και κατ’ οίκον έρευνες, σε μια προσπάθεια να φωτιστεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί που θα κατέληγε αυτό το τεράστιο φορτίο κοκαΐνης, το οποίο αποπειράθηκαν μάλιστα να ξεφορτωθούν στην θάλασσα όταν κινδύνευσαν με τα φουσκωτά και κάλεσαν σε βοήθεια τις γαλλικές Αρχές.

Από την Γαλλία αναμένεται επίσημο έγγραφο με αίτημα για περαιτέρω πληροφορίες μέσω Interpol ή Europol, ώστε να αποκτήσουν και οι ελληνικές Αρχές σαφέστερη εικόνα για τους Έλληνες συλληφθέντες και εμπλεκόμενους.

Σχετικά Θέματα:

Συνέλαβαν 7 Έλληνες με 1,5 τόνο κοκαΐνης στην Γαλλία

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 20χρονη Ολλανδέζα που μετέφερε πάνω από 2 κιλά κοκαΐνης (ΦΩΤΟ)