Τα POS φέρνουν... εκπτώσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ταβέρνες

 
Τα POS φέρνουν... εκπτώσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ταβέρνες

Ενημερώθηκε: 31/07/17 - 09:04

Η υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων POS στρέφει τους επαγγελματίες μέχρι και στις προσφορές για όσους πληρώνουν με μετρητά και ειδικά για όσους δεν... ζητούν απόδειξη.

τιμές

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, προσφορές για μισές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκπτώσεις σε ταβέρνες και καταστήματα ρούχων λαμβάνουν χώρα υπό το «άγρυπνο μάτι» των POS.

φοροδιαφυγή

κατασχέσεις

κυβέρνησης

εφορία

Η αιτία δεν φαίνεται να είναι μόνο η αλλά και το γεγονός πως ο συνδεδεμένος με τα POS λογαριασμός δεν προστατεύεται από , παρά τις υποσχέσεις της , και μπορεί να «αδειάσει» ξαφνικά από εισπράξεις, μόλις τις εντοπίσει η , ο ΕΦΚΑ ή όπου αλλού χρωστάει ο επαγγελματίας.

Τα μηνύματα που έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο Σαββατοκύριακο που πέρασε μετά την εγκατάσταση των POS:

1. Επιχείρηση ενοικίασης δωματίων στην Αχαΐα προσφέρει διαμονή 6 ημερών για τον Αύγουστο έναντι 660 ευρώ. Με μετρητά και χωρίς απόδειξη η τιμή πέφτει αυτομάτως στα 360 ευρώ – «συζητήσιμα» και για επιπλέον μείωση.

2.Λογαριασμός σε ταβέρνα 80 ευρώ, γίνεται «τοις μετρητοίς» 60 ευρώ.

Επιπλέον, τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται και μια τάση μεταβολής της δήλωσης ακατάσχετου λογαριασμού που έχει δηλωθεί στο Taxisnet, για να προστατευτεί ο λογαριασμός από τον οποίο περνούν οι πληρωμές με τα POS. Με τον τρόπο αυτόν προσπαθούν ανα διασφαλίσουν τα τουλάχιστον 1.250 ευρώ «προς το ζην» που θα πρέπει να απομείνουν, από ό,τι και αν βρουν να αφαιμάξουν τα κέντρα είσπραξης οφειλών της εφορία και των ασφαλιστικών Ταμείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάσα! Έρχεται άρση των capital controls

Έτσι θα εξοφλήσετε τον ΕΝΦΙΑ

Τα ελληνικά ομόλογα «σαρώνουν» στις αγορές