Κόλλησε ισλαμικό «πυρετό» από την Τουρκία η Αλβανία-Σκέπασαν το άγαλμα του Σκεντέρμπεη

 
Κόλλησε ισλαμικό «πυρετό» από την Τουρκία η Αλβανία-Σκέπασαν το άγαλμα του Σκεντέρμπεη

Ενημερώθηκε: 03/09/17 - 08:12

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αλβανία η κάλυψη με κουρτίνα του αγάλματος του απελευθερωτή τους από τους Τούρκους, Γεώργιου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη) στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής εορτής Κουρμπάν Μπαϊράμι.

Φαίνεται πως η τουρκοφιλία του προσκυνημένου στην «Υψηλή Πύλη» του Ερντογάν, Έντι Ράμα και των οπαδών του, δεν συνάδει με τον αγώνα κατά των Οθωμανών και έτσι προέκυψε η επιλογή κάλυψης της ίδιας τους της ιστορίας...

Μερίδα του σημερινού Αλβανικού Τύπου αναφέρεται στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, μετά τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στην πλατεία Σκεντέρμπεη, οι διοργανωτές είχαν καλύψει το άγαλμα του εθνικού ήρωα Σκεντέρμπεη.

Πολλές ήταν οι επικρίσεις για αυτό το γεγονός, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του ΚΕΑΔ, βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε τον Αλβανό Π/Θ Έντι Ράμα ότι προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητα.
«Τόσο μακριά σε οδηγεί ο μακιαβελισμός κ. Ράμα, ώστε να νομίζεις ότι με μια κουρτίνα μπορείς να κρύψεις και την ταυτότητα και την ιστορία», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ντούλες.

Σε όλες τις κριτικές αντέδρασε ο Μουφτής Τιράνων, τονίζοντας ότι η κάλυψη του αγάλματος του Σκεντέρμπεη παρερμηνεύτηκε, τονίζοντας ότι ήταν οι τεχνικές συνθήκες εκείνες που επέβαλαν την τοποθέτηση των δυο οθονών σε αυτό το σημείο και δεν υπήρξε κανένας άλλος θρησκευτικός, πολιτιστικός ή μουσουλμανικός λόγος.