Ευρωμπάσκετ 2017: Πρίντεζης και Παπανικολάου για τον αποκλεισμό της Εθνικής

 
Ευρωμπάσκετ 2017: Πρίντεζης και Παπανικολάου για τον αποκλεισμό της Εθνικής

Ενημερώθηκε: 13/09/17 - 22:12

Τα πολλά λάθη, το καθαρό μυαλό που έλειπε αλλά και τα αρκετά χαμένα σουτ στο τέλος ήταν οι αιτίες της ήττας-αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας από την Ρωσία σύμφωνα με τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου.

Ο 32χρονος φόργουορντ, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού εξέφρασε την περηφάνια του για το γεγονός πως αποτελεί μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ωστόσο τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση στο καλεντάρι των αγώνων καθώς δεν είναι εύκολο για ένα παίκτη ομάδας Ευρωλίγκας να καταφέρει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα και στους συνεχείς αγώνες.

Από την άλλη, ο Παπανικολάου εμφανίστηκε απογοητευμένος, τονίζοντας πως τελείωσε περίεργα το φετινό Ευρωμπάσκετ γι' αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πρίντεζης:

"Έτσι είναι το μπάσκετ. Οι Ρώσοι είχαν μεγαλύτερη διάρκεια, εμείς είχαμε κενά διαστήματα και έτσι κέρδισαν στο τέλος. Πάρα πολύ καλή ομάδα και δίκαια κέρδισαν. Εμείς χάσαμε κάποια εύκολα σουτ τα οποία αν είχαν μπει θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι, και γενικότερα ήταν ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Περιορίσαμε πολύ το Σβεντ στο 1ο ημίχρονο όμως στο 2ο ήταν πολύ καλός. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό ώστε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Ήταν μία ομάδα η οποία είναι αργή στο τρανζίσιον και αν ελέγχαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ θα προκρινόμασταν εμείς. Αν είχαμε το καθαρό μυαλό θα ήμασταν εμείς στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Να μάθουμε από τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί.

Στο τέλος μένει η πικρία και η άσχημη εντύπωση. Όμως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Είναι μεγάλη περηφάνια να βρίσκεσαι σε αυτή τη ομάδα. Αν μου έλεγαν στην αρχή του καλοκαιριού, παρά τη δύσκολη χρονιά πως θα πάμε στην 8αδα θα ερχόμουν μετά χαράς. Αυτό είναι η Εθνική ομάδα. Υπάρχουν ατυχίες και πρέπει είτε μέσα είτε έξω όλοι ανεξαρτήτου αποτελέσματος να βρισκόμαστε στην Εθνική και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε κερδίσει 5 μετάλλια τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε καλομάθει στα μετάλλια. Όλοι πρέπει να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό.

Είναι χαρά μου να παίζω για αυτή την ομάδα και μακάρι να μπορέσω να ξαναβοηθήσω την Εθνική. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, το οποίο θυμίζει πολύ το ΝΒΑ είναι αδύνατο για έναν αθλητή να ανταπεξέλθει. Έτσι όπως πάει το πράγμα με 60-70 παιχνίδια, ταξίδια και προετοιμασία μετά από 25 μέρες είναι λίγο δύσκολο. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι υπάρχει θέμα. Δεν είναι μόνο η ξεκούραση είναι και η βελτίωση και το πως δουλεύεις στις διακοπές ώστε να γίνεις καλύτερος. Είναι χαρά μου να ξαναβρεθώ στην εθνική ομάδα και μακάρι να βρεθεί λύση στο καλεντάρι των αγώνων".


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

"Είναι δύσκολη στιγμή για μας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Φαινόταν να έχουμε το παιχνίδι υπό έλεγχο, αλλά λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στη Ρωσία να μπει στο ματς. Στο τέλος το θέμα ήταν ποιος θα πετύχαινε τα μεγάλα σουτ.

Δυστυχώς πρέπει να επιτρέψουμε πίσω. Αρχίσαμε περίεργα τη διοργάνωση, αλλά βελτιωνόμασταν στην πορεία και πιστεύαμε πως είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα μας, αλλά δεν το καταφέραμε. Συγχαρητήρια στη ρωσική ομάδα".