Αισιόδοξοι Σαπέν και Μοσκοβισί για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

Αισιόδοξοι Σαπέν και Μοσκοβισί για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 12/05/17 - 19:52

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών. Και πρέπει να εφαρμόσουν αυτή που ήταν από την αρχή μια αναγκαία μορφή εξισορρόπησης. Δηλαδή την ελάφρυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, του βάρους του χρέους, επί της ελληνικής οικονομίας και του προϋπολογισμού της», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν, απο τη Σύνοδο της G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπάρι.

«Οι εταίροι (της διαπραγμάτευσης) εξέφρασαν την βούλησή τους, όλοι, ώστε μέχρι το Γιούρογκρουπ στις 22 Μαίου να βρεθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Σαπέν, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν την έναρξη των εργασιών.

Την αισιοδοξία του θέλησε να εκφράσει και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είμαι αισιόδοξος σχετικά με το ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα ενός υπερβολικά μεγάλου κεφαλαίου λιτότητας και θα μπορέσει να ανοίξει ένα άλλο, το οποίο θα βασίζεται σε ανάπτυξη και επενδύσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σχετικά Θέματα:

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Σε φάση "σθεναρής ανάκαμψης" η οικονομία, εφόσον κλείσει η 2η αξιολόγηση

 «Iσχυρή ώθηση» προς μια συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 22ας Μαίου, από το G7

Ιταλία- G7- Ελλάδα: Υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέχρι τις 22 Μαΐου, ο Β. Σόιμπλε