Αποκάλυψη Βίζερ: «Δεν πίεζε μόνο ο Βαρουφάκης για GREXIT»

Αποκάλυψη Βίζερ: «Δεν πίεζε μόνο ο Βαρουφάκης για GREXIT»
Ενημερώθηκε: 02/03/18 - 15:20

«Φώς» σε μια σκοτεινή περίοδο ρίχνει ο Τόμας Βίζερ αποκαλύπτοντας πως «δεν πίεζε μόνο ο Βαρουφάκης για GREXIT», φέρνοντας στην δημοσιότητα την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης την περίοδο του 2015, όταν δηλαδή ανέλαβαν την διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τόνισε πως πολλά μέλη της ελληνικής κυβέρνησης «προωθούσαν» ένα ενδεχόμενο GREXIT, ενώ πρόσθεσε ότι η τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη κόστισε στην Ελλάδα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η περίοδος του Βαρουφάκη κόστισε 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην αρχή της κρίσης, το 2010, θα είχε βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Έδωσε το «οκ» το EuroWorking Group - Εκταμιεύεται η δόση

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο Wieser είχε δηλώσει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κόστισε μόνο 100 δισ. ευρώ όπως εκτιμά ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, αλλά μάλλον τα διπλάσια. «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή» ήταν η ακριβής του δήλωση.