Ελληνικός Χρυσός: Σταθερά δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινωνία

 
Ελληνικός Χρυσός: Σταθερά δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινωνία

Ενημερώθηκε: 03/02/21 - 12:19

Συνεπής προς τις εταιρικές της αξίες, η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει σε ετήσια βάση την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, ανταποκρινόμενη στις προτεραιότητες του Δήμου Αριστοτέλη και των δημοτών του.

Εντός του 2020, η Ελληνικός Χρυσός δέσμευσε και επένδυσε περί τα €1,5εκ.,για την υλοποίηση άνω των 60 συνολικά έργων εταιρικής υπευθυνότητας με άξονες ευθύνης την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής.

Ελληνικός Χρυσός: Σταθερά δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινωνία

Ενδεικτικά, προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται υπό υλοποίηση ενέργειες όπως:

- Επισκευές δρόμων και υποδομών μεταξύ των οποίων η επισκευή της οδικής σύνδεσης Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.

- Επισκευή και συντήρηση σχολικών υποδομών σε 10 σχολεία του Δήμου.

- Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην περιοχή της Ολυμπιάδας και ενίσχυση των αντιπλημμυρικών υποδομών της περιοχής.

- Αποκατάσταση κι ενίσχυση δικτύων υδροδότησης.

- Παροχή μηχανημάτων έργου και κατασκευαστικών υλικών για πληθώρα νέων έργων, τεχνικών αποκαταστάσεων και καθαρισμών στο Δήμο Αριστοτέλη.

- Απολύμανση όλων των σχολείων και κύριων δημοτικών κτηρίων εν μέσω πανδημίας.

- Δημιουργία πυροσβεστικού εποχικού κλιμακίου στην Κοινότητα της Ολυμπιάδας.

- Εξασφάλιση θέρμανσης σε εκκλησίες και ευπαθείς ομάδες.

- Ουσιαστική ενίσχυση των δομών καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με την προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος μικρού όγκου για την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων.

- Υποστήριξη πληθώρας τοπικών πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων που διατηρούν κι ενισχύουν τα ήθη κι έθιμα του τόπου.

- Οικονομική υποστήριξη του προγράμματος τουριστικής προβολής που εκπονείται από το Δήμο Αριστοτέλη.

- Προμήθεια και δωρεά κάδων, παγκακιών και ζαρντινιέρων για χρήση στους δημοτικούς χώρους της περιοχής.

- Προμήθεια μεγάλης ποσότητας δέντρων και καλλωπιστικών φυτών, στις κοινότητες του Δήμου.

- Ενίσχυση των δομών φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

- Αναβάθμιση των επιστημονικών δεξιοτήτων των μαθητών του Δήμου.

- Αριστοτέλη με την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα EDUACT, μέσω του οποίου μπορούν να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία.

- Υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως άστεγοι και άτομα με προβλήματα εθισμού.

- Ολοκλήρωση των καίριων τεχνικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων στις παιδικές κατασκηνώσεις στη δημοτική ενότητα Μεγάλης Παναγίας.

- Κατασκευή της περίφραξης του γηπέδου Βαρβάρας, προκειμένου η τοπική ομάδα να γίνει δεκτή στην ανώτερη κατηγορία.

- Οικονομική στήριξη των αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.

Ελληνικός Χρυσός: Σταθερά δίπλα στον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινωνία

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η σύσταση του Έκτακτου Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και των υγειονομικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης, το οποίο ξεπέρασε το ποσό των 250.000€ σε υλική και οικονομική προσφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησε δωρεά €44.000 ειδικά για την στελέχωση ιατρείου κορωνοϊού στον Δήμο Αριστοτέλη.

Η Ελληνικός Χρυσός στέκεται διαχρονικά και με συνέπεια δίπλα στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, έχοντας υλοποιήσει πληθώρα έργων, προμηθειών και δωρεών συνολικής αξίας που ξεπερνά τα €24 εκατ. κατά την περίοδο 2012-2020. Ως ενεργός και υπεύθυνος πυλώνας της περιοχής, η εταιρεία παραμένει σταθερός αρωγός στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση των τοπικών δομών πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και υγείας.

Σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός 

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα:

- Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών,

- Μεταλλείο Ολυμπιάδας,

- Έργο Σκουριών.

Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.600 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.