Επιστολή Σταϊκούρα στην Κομισιόν: Έμφαση σε μείωση φόρων, επενδύσεις - Θέτει θέμα πλεονασμάτων

 
Επιστολή Σταϊκούρα στην Κομισιόν: Έμφαση σε μείωση φόρων, επενδύσεις - Θέτει θέμα πλεονασμάτων

Ενημερώθηκε: 08/08/19 - 01:51

Την ανάγκη επαναϋπολογισμού της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ανοίξει τον δρόμο για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέτει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας με επιστολή του στην Κομισιόν.

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει πως η ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου μπορεί να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, να ανοίξει τον δρόμο για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που απηύθυνε πριν από τρεις εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παράταση της ενισχυμένης εποπτείας της χώρας μας κατά ένα εξάμηνο, σημειώνει ακόμα τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία τον τελευταίο μήνα, το αναπτυξιακό πρόταγμα της κυβέρνησης, τη ραγδαία αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κ. Σταϊκούρας, αξιοποιώντας την καθιερωμένη αλληλογραφία με την Κομισιόν για την ανά εξάμηνο παράταση της ενισχυμένης εποπτείας, περιέγραψε τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πλαίσιο που παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της.

Η επιστολή εστάλη τόσο προς τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, όσο και προς τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ήταν έως πρόσφατα επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς.