Έρχεται μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

 
Έρχεται μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Ενημερώθηκε: 31/03/16 - 16:45

ΔΕΗ

Πάνος Σκουρλέτης

Το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Απαραίτητη προϋπόθεση, διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, είναι η διατήρηση της τιμής των καυσίμων στα τρέχοντα επίπεδα και ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση.

Όπως εξήγησε, στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία διερευνά τις δυνατότητες μειώσεων και στις «μονοπωλιακές χρεώσεις» - δηλαδή τις χρεώσεις για τα δίκτυα, το ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές) και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σκουρλέτης

Ειδικά για τις τελευταίες, ο κ. διευκρίνισε ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κόστους είναι η προώθηση των διασυνδέσεων των νησιών και εγκάλεσε τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου που δεν προχώρησαν στη λεγόμενη «μικρή» (μέσω Πελοποννήσου) διασύνδεση της Κρήτης, η οποία θα οδηγήσει, σε ορίζοντα τριετίας, σε μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης του νησιού κατά 50%.

Σκουρλέτης

Παράλληλα, ο κ. προανήγγειλε την επέκταση της προμήθειας φυσικού αερίου σε νέες περιοχές και ειδικότερα, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα καθώς και σε Πάτρα, Βέροια, Ορεστιάδα, Άμφισσα, Λειβαδιά και Καρπενήσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - Αλλάζουν όλα στη ΔΕΗ

Δείτε πως να ρυθμίστε τις οφειλές σας στη ΔΕΗ σε 36 δόσεις

Ρύθμιση αγροτικών χρεών από τη ΔΕΗ