Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί την Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες

«Καμπανάκι» για τις εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και στο θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων, έκρουσε ο επικεφαλής του ESM
Ενημερώθηκε: 13/03/19 - 23:38

«Καμπανάκι» για τις εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και στο θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων, έκρουσε ο επικεφαλής του ESM.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει», σχολίασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% έως το 2022.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αρκεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Κάνοντας ειδική αναφορά στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έδειξε ότι οι αγορές «βλέπουν» θετικά την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αν και καταγράφεται πρόοδος υπάρχουν κάποια ζητήματα προς διευθέτηση, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και γενικότερα η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Ο Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που αναμένεται για την προστασία της α' κατοικίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, του οποίου οι θεσμοί θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και η οποία, όπως λέει, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού».