Οι αλλαγές στα capital controls - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Οι αλλαγές στα capital controls - Ποια η «παγίδα»;Οι αλλαγές στα capital controls - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Ενημερώθηκε: 14/11/17 - 21:44

Αλλαγές έρχονται στα capital controls με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται εντός των ημερών και από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο αφορά στη νέα χαλάρωση που έρχεται.

Με τη νέα, υπουργική απόφαση θα επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη σε τράπεζα. Μόνο προαπαιτούμενο θα είναι να μην υπάρχει άλλος λογαριασμός σε άλλη τράπεζα, οπότε θα ζητείται από τον εκάστοτε πελάτη να υπογραφή σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς, που τηρούνται σε ελληνική τράπεζα.

Τέλος, θα δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται συναλλαγές από τα καταστήματα των τραπεζών για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία τόσο ανά πελάτη όσο και ανά ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέρευσε το ελληνικό εισόδημα κατά 2,7 δισ ευρώ- «Βουτιά» και στην κατανάλωση