Συνάντηση για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

 
Συνάντηση για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερώθηκε: 17/05/16 - 17:58

Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη στο τέλος του 2018 είναι ο στόχος που τέθηκε χθες από τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον αγωγό ΤΑΡ.

Η προώθηση του έργου συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πέτκοβα, με τους εκπροσώπους των εταιριών ΔΕΠΑ, Gastrade (Ελλάδα), την αμερικανική Cheniere και τις Bulgartransgaz, Bulgargaz και Bulgarian Energy Holding. Στη σύσκεψη, κατά τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας, που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για το έργο.

Το τερματικό ΥΦΑ συνδέεται άμεσα με το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) τόσο τεχνικά όσο και ως προς το χρόνο κατασκευής. Για τον IGB εκκρεμεί η ολοκλήρωση του market test, που τοποθετείται το φθινόπωρο, από το οποίο θα εξαρτηθεί η υλοποίηση του έργου.

Σχετικά Θέματα:

Με «τυμπανοκρουσίες» τα εγκαίνια κατασκευής του TAP