Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε την χαμένη Ατλαντίδα - Δείτε που είναι...

Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε την χαμένη Ατλαντίδα - Δείτε που είναι...
Ενημερώθηκε: 19/11/18 - 16:13

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας η ανθρωπότητα ψάχνει την αυτοκρατορία της χαμένης Ατλαντίδας. Μύθος ή πραγματικότητα; Λίγη σημασία έχει, αφού δεν υπάρχει θρύλος που να εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων όσο αυτός της χαμένης πολιτείας που περιέγραψε ο Πλάτωνας.

Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε το χαμένο νησί που περιέγραψε τόσο γλαφυρά ο Έλληνας φιλόσοφος, το οποίο βρίσκεται κάπου στη Νότια Ισπανία.

Ύστερα από παρατήρηση μέσω δορυφόρων στα εν λόγω αρχαία ερείπια κτισμάτων που ήταν ήδη γνωστά, οι εν λόγω επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκτίμηση της χρονολόγησης τους, ήταν τελείως λανθασμένη από τους αρχαιολόγους και αυτά στην πραγματικότητα είναι χιλιάδες χρόνια αρχαιότερα από  ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Το είδος του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους, αναλύθηκε εκ νέου και παρατηρήθηκε ότι δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ξανά σε ευρήματα.

«Το πόρισμα των εξετάσεων έδειξε ότι τα ευρήματα αυτά είναι παλαιότερα ακόμα κι από εκείνα των αρχαίων Ελλήνων ή των Ρωμαίων και ότι είναι πιο προηγμένα», σύμφωνα με τον Tim Akers που είναι επικεφαλής της ομάδας. Ο κινηματογραφιστής, Michael Donnellan, αναφέρει πως: «Το να βρούμε την χαμένη Ατλαντίδα ήταν κάτι που μας άλλαξε τη ζωή. Ξαφνικά γνωρίζουμε, δεν εικάζουμε πλέον, ότι υπήρχε ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός πριν από τόσο καιρό».

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο: