Ανασχηματισμός: Τι στράβωσε με Μίχαλο, Αντώναρο, Καραχάλιο και δεν μπήκαν στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Τι στράβωσε με Μίχαλο, Αντώναρο, Καραχάλιο και δεν μπήκαν στην κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 28/08/18 - 22:23
Του Σπύρου Παπαδάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σημειώσει στο μπλοκάκι του και τα τρία ονόματα των “γαλάζιων” στελεχών που ήθελε να αξιοποιήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Όμως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είπαν “όχι”... 

Τι στράβωσε με Μίχαλο...

Η πληροφορία που είχε φτάσει στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος θα έβλεπε με “καλό μάτι” την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου.

Οι επαφές όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το “thepressroom.gr”, έγιναν και η πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες που ήθελε ο κ. Μίχαλος σε ένα χαρτοφυλάκιο.

Το νερό είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι μια και οι δύο πλευρές είχαν τους ίδιους στόχους, αλλά οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα προσέκρουσαν σε δύο δυσκολίες. 

Πρώτον, η δημιουργία ενός νέου υπουργείου θέλει χρόνο. Τα διατάγματα προκειμένου να συσταθεί το νέο χαρτοφυλάκιο μπορεί να χρειαστούν και πάνω από 6 μήνες μέχρι να ετοιμαστούν και να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ. Αυτή η πολυτέλεια του χρόνου, δεν υπήρχε...

Το δεύτερο αφορούσε το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρμοδιότητες του παλιού υπουργείου εμπορίου είναι διάσπαρτες σε 4 διαφορετικά υπουργεία, οι επικεφαλείς των οποίων ούτε που ήθελαν να ακούσουν το ενδεχόμενο να τους αφαιρεθούν αρμοδιότητες. 

Η αντιπρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει ένα από τα παραγωγικά χαρτοφυλάκια δεν κάλυπτε καθόλου τον κ. Μίχαλο που προτίμησε να παραμείνει επικεφαλής των επιμελητηρίων. Άλλωστε η θητεία του ανανεώθηκε πριν από μόλις 6 μήνες...

Αντώναρος και Καραχάλιος 

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε επίσης βάλει στο στόχαστρο τον Ευάγγελο Αντώναρο, αλλά και τον Νίκο Καραχάλιο, για να αναλάβουν κυβερνητικά πόστα με άμεση μάλιστα σχέση με το  Μέγαρο Μαξίμου. 
Ωστόσο οι πληροφορίες του “thepressroom.gr” αναφέρουν πως κανείς από τους δύο δεν σκέφτηκε καν την προοπτική μιας τέτοιας συνεργασίας. 

Και μπορεί ο Ευάγγελος Αντώναρος να έχει διαγραφεί από τη ΝΔ κατόπιν προσωπικής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Καραχάλιος όμως, παραμένει μέλος του κόμματος. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που έχουν ως προτεραιότητα είναι οι δημόσιες αναλύσεις – παρεμβάσεις τους να γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτές από του πολίτες και δεν ενδιαφέρει η πολιτική τους σταδιοδρομία.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του “thepressroom.gr”, μετά την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ και πριν την ομιλία Μητσοτάκη, συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ένα μανιφέστο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από τότε και μία φορά το μήνα μέχρι τις εκλογές, θα πραγματοποιούν μία πολιτική παρέμβαση για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και γενικότερα για τα πολιτικά δρώμενα. 

“Καλή επιτυχία στη Κατερίνα...”

Η Κατερίνα Παπακώστα βρίσκεται στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της πολιτικής πρωτοβουλίας Ν.Ε.Ο. που σκοπό έχει να αναδείξει στον δημόσιο λόγο τα κενά που αφήνουν ή έχουν ήδη αφήσει τα κόμματα. Αυτό άλλωστε είναι και το μότο της Κατερίνας Παπακώστα και των υπόλοιπων δύο που την πλαισιώνουν: “Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όπως και η φύση. Όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έλθει να καταλάβει τον χώρο που εσύ αφήνεις. Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι στον χώρο που αφήνουμε”.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του Ν.Ε.Ο. εύχονται “καλή επιτυχία στην Κατερίνα”,  για την συμμετοχή της στο νέο υπουργικό συμβούλιο και τονίζουν πως “από τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτή (το νέο σχήμα) έχει εθνικό χαρακτήρα τότε ελπίζουμε να πετύχει για το καλό της πατρίδας”.