Βουλή-Novartis: Σαλμάς: Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να λάμψει η αλήθεια

 
Βουλή-Novartis: Σαλμάς: Οι αποφάσεις που έπαιρνα δεν άρεσαν στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία

Ενημερώθηκε: 21/02/18 - 20:17

Βουλή-Novartis: «Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να λάμψει η αλήθεια. Είμαι αυτός από τον οποίο έμαθε η ελληνική Πολιτεία ότι η εταιρεία Novartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο γιατρών και σε επίπεδο στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ποτέ εναντίον του πολιτικού προσωπικού. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν απολογούμενος σε αυτή την ιστορία», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Ανέφερε επίσης ότι είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς, ο οποίος στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δεν έχει πάει ούτε ένα ταξίδι, το οποίο να έχει πληρωθεί από φαρμακευτική εταιρεία και πρόσθεσε παράλληλα: «Αν είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος τότε ζητώ οι Έλληνες να μείνουν δίπλα μου μέχρι του τέλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Novartis

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έπραξε ωςαναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Ποτέ δεν έκανα καμία παρέμβαση στους προέδρους του ΕΟΠΥΥ με τους οποίους συνεργάστηκα για να πληρωθεί κατά προτεραιότητα κάποια εταιρεία. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση επεκτάθηκε στη θητεία μου. Καθιέρωσα νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων που ισχύει μέχρι σήμερα ακριβώς όπως το θεσμοθέτησα», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 100 εκατ. ευρώ επί θητείας μου».

«Λογαριασμούς στο εξωτερικό δεν είχα και δεν έχω. Τελεία και παύλα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Βουλή-Novartis: «Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία»

«Θα αφήσω τα πρακτικά της σημερινής μου ομιλίας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Αν με παραπέμψετε – που δεν έχω καμία αντίρρηση - μπορεί να είναι πιο διδακτική από μερικά δισεκατομμύρια που εξοικονόμησα», κατέληξε