Ένταση στην Επιτροπή Εξοπλισμών λόγω... F-16!

Ένταση στην Επιτροπή Εξοπλισμών λόγω... F-16!
Ενημερώθηκε: 11/05/18 - 16:59

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μαζί με τον Βασίλη Κικίλια και του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δέχθηκε κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε τις συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των F-16.

Κι αυτό, επειδή ο κ. Καμμένος, σε αντίθεση με ότι προβλέπεται, ζήτησε πρώτα την έγκριση του ΚΥΣΕΑ και μετά της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κικίλιας από τη ΝΔ και ο κ. Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έθεσαν το ζήτημα της διαδικασίας στον υπουργό Άμυνας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένους τους είπε ότι εάν η ΝΔ κάνει μία ξεκάθαρη δήλωση ότι η συμφωνία είναι ισχυρή, τότε μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια διαδικαστικά ζητήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, κάλεσε τα κόμματα να εγκρίνουν τη σύμβαση για τα εξοπλιστικά και θα ακολουθήσει νέο ΚΥΣΕΑ. 

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου τα μέλη της Επιτροπής να συνεννοηθούν με τις ηγεσίες των κομμάτων τους.