Ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έγιναν έτσι τα γεγονότα με τον Βαρβιτσιώτη-ΝΔ: Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί..

Κόντρα γνωστής ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την επίθεση στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Ενημερώθηκε: 08/06/18 - 16:07

Κόντρα με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μεταξύ της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» και της ΝΔ.

Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει ότι υπήρξε η επίθεση, μόνο που δεν πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά είχε ως στόχο τον «Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας», όπου και πείραξαν, έναν...αφαλό κλειδαριάς...

Γράφει αναλυτικά:

«Οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από την ασφάλεια δείχνουν όμως πως τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι νεαροί φαίνεται πως προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου των γραφείων του «Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας», που στεγάζεται σε κτίριο της Οδού Γενναδίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο παραπλήσιο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν εντός του με ξεκλείδωτη την πόρτα.

Ο φρουρός του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, όταν αντιλήφθηκε την ομάδα νεαρών πυροβόλησε στον αέρα, προφανώς τελώντας σε πανικό. Μετά τους πυροβολισμούς οι νεαροί ετράπησαν σε φυγή.

Για το θέμα διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο «105,5 Στο Κόκκινο», να διαταχθεί και ΕΔΕ για τους πυροβολισμούς.

Είναι προφανές ότι τα γεγονότα δεν έλαβαν χώρο με τον τρόπο που θα «επιθυμούσε» η αξιωματική αντιπολίτευση, που βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για «βία και ανομία», υπηρετώντας την ατζέντα περί «νόμου και τάξης», ανέφερε η ιστοσελίδα.

Αμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ εναντίον της ιστοσελίδας:

«Μία μέρα μετά την έφοδο κουκουλοφόρων με βαριοπούλες σε γραφείο Έλληνα Βουλευτή ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μία καταδικαστική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν επικοινωνήσει με τον Έλληνα Βουλευτή, έστω για να ενημερωθούν για το τι συνέβη.
 
Αντιθέτως, η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ "Στο κόκκινο" μας "ενημέρωσε" ότι ο στόχος των κουκουλοφόρων με τις βαριοπούλες δεν ήταν, λέει, το γραφείο του Βουλευτή, αλλά αυτό του "Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων". Στο οποίο, όπως μας ενημερώνει το καλά πληροφορημένο κυβερνητικό site, σχεδίαζαν -άκουσον άκουσον- μια συμβολική έφοδο που κατά το ρεπορτάζ δεν είναι παράνομη ενέργεια.
 
Η ίδια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, μας ενημερώνει επιπλέον ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους.
 
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από το "ρεπορτάζ"; Ότι είναι πρώτη φορά που μια κυβέρνηση καταγγέλλει το θύμα και όχι τους θύτες ή ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένα κυβερνητικό site να επικροτεί δημοσίως τη βία ως συμβολική;
 
Ότι και να ισχύει, ένα είναι βέβαιο: "Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η ιδεοληπτική του παράνοια δεν τον αφήνει"».

Η απάντηση του «105,5 Στο Κόκκινο»

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΝΔ, που παραποίησε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Το ρεπορτάζ μας είναι απολύτως τεκμηριωμένο και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται διασταυρωμένες. Ορισμένες εξ αυτών μάλιστα αναπαράγονται από σήμερα το πρωί σωρηδόν και σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ενδεικτικό το παράδειγμα του ιστοτόπου της εφημερίδας «Καθημερινή» (εδώ).

Πιθανόν, πάλι, η ΝΔ να επιθυμεί να καταγγείλει την κρατική ασφάλεια, επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών της δείχνουν πως δεν υπήρξε επίθεση στο ίδιο το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, αλλά σε διπλανό γραφείο. Δική της υπόθεση είναι, ας το πράξει αν το επιθυμεί.

Αγνοούμε επίσης εάν η ΝΔ θα επιθυμούσε να αποσιψπήσουμε την πληροφορία, που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού μας, πως αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ για το γεγονός των πυροβολισμών. Ή εάν πιστεύει πως το να πυροβολεί ένας αστυνομικός στον αέρα, ανεξαρτήτως των συνθηκών, είναι απλά φυσιολογικό...

Είναι επίσης απορίας άξιον, που η ΝΔ ζητά ουσιαστικά από τον «105,5 στο Κόκκινο» να... καταδικάσει την βία!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των αντιλήψεων της ΝΔ για την δημοσιογραφία είναι το γεγονός πως καταγγέλλει τον σταθμό μας ως... «ιδεοληπτικό»!

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει...

Όπως και να 'χει, ο «105,5 Στο Κόκκινο» δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.