Κ. Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση για να μην έρθει η συμφωνία με ΠΓΔΜ στη Βουλή

Κ. Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση για να μην έρθει η συμφωνία με ΠΓΔΜ στη Βουλή
Ενημερώθηκε: 19/09/18 - 09:40

Για ακόμη μία φορά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι οι θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση ώστε να μην έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό στη Βουλή.

«Εκείνο που ξεκαθαρίζουμε ότι θα κάνουμε είτε λέγοντας ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη είτε ρίχνουμε την κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε το σχέδιο της συμφωνίας να έρθει στη Βουλή και να κυρωθούν οι διατάξεις που προέρχονται από αυτές» είπε σήμερα το πρωί  στον ΑΝΤ1.

«Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να την ψηφίσουν κάποιοι άλλοι και θέλουμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι παίζουμε σκοτεινό ρόλο γιατί έχουμε μια πάγια θέση για το θέμα» συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που έκανε στις αρχές του καλοκαιριού η Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Κατσίκης απάντησε «έπρεπε ως εντεταλμένοι εφιάλτες της Νέας Δημοκρατίας να ρίξουμε την κυβέρνηση και να μιμηθούμε τον Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο;».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση Παπαχριστόπουλου ο κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι ο συνάδελφός του «δεν είπε σε καμία περίπτωση ότι όταν έρθει η ώρα συντεταγμένα η κοινοβουλευτική ομάδα να κάνει το καθήκον της ότι θα διαφωνήσει. Ο Παπαχριστόπουλος εξέφρασε μια προσωπική άποψη.

«Αυτό έχει αποφασιστεί, να ρίξουμε την κυβέρνηση. Έχει αποφασιστεί γιατί αυτό εκπορεύεται από τις αποφάσεις συνεδρίων και του καταστατικού μας. Η διαφορετική προσωπική άποψη του Παπαχριστόπουλου μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του κ. Καμμένου; Δεν νομίζω» κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Βέβαια, εκτός του κ. Παπαχριστόπουλου και ο Κ. Ζουράρις έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται σύμφωνα με πληροφορίες και η κυρία Ελενα Κουντουρά. Υπό αυτά τα δεδομένα, τον πρόεδρο του κόμματος αναμένεται να ακολουθήσει μόνο ο Κώστας Κατσίκης και ίσως η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Βασίλης Κόκκαλης.