Μητσοτάκης: «Εκλογές πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ενημερώθηκε: 20/10/18 - 18:09

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεφαλλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια 

για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία.  Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε στην Κεφαλλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Γεράσιμου. Επίσης, συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς, ενώ περπάτησε στην αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες του νησιού.