Νίκος Νικολόπουλος: Το συλλαλητήριο «οδηγεί» σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Νίκος Νικολόπουλος: Το συλλαλητήριο «οδηγεί» σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!
Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 17:54

Νίκος Νικολόπουλος: Γύρω από το Σκοπιανό περιεστράφη η ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στον ΑΝΤ1 Πάτρας.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής αιτιολόγησε, κατά πρώτον, την παρουσία του στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο: «Με ρωτήσατε αν πήγα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για λόγους «πολιτικής επιβίωσης». Δεν εκλέγομαι επί 28 χρόνια βουλευτής από τα συλλαλητήρια. Και άλλωστε, το πολιτικό σύστημα και τα συστημικά ΜΜΕ προέβλεπαν ότι θα είναι πενιχρή η συμμετοχή. Δεν με αποθάρρυναν, όμως, οι εκτιμήσεις τους, γιατί έχουν χάσει την επαφή με το λαό…

Στην Θεσσαλονίκη, λοιπόν, με οδήγησε το χρέος μου για τη  Μακεδονία. Είναι το χρέος που έχουν οι Έλληνες πατριώτες. Και είναι εκατομμύρια οι πατριώτες σε τούτο τον τόπο, μπόρεσαν δε, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο εκατοντάδες χιλιάδες. Πήγα στη συμπρωτεύουσα και το χάρηκα, γιατί έζησα από κοντά την πολιτική επιβεβαίωση ότι η Μακεδονία έχει ως «στρατό» όλο τον Ελληνικό λαό, που είναι έτοιμος να περιφρουρήσει την ιστορία και την Ελληνικότητά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νικολόπουλος: Τα ξένα ΜΜΕ είχαν εκτενή ρεπορτάζ και στα ελληνικά κανάλια ήταν απλώς... Κυριακή!

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε την στάση των κομμάτων και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, λέγοντας:

«Μην κρυβόμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος έχει αποδεχθεί σύνθετη ονομασία, που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Τουλάχιστον, αυτό «έδειχναν» μέχρι να γίνει το συλλαλητήριο. Ο λαός, όμως, μίλησε και με βροντώδη φωνή είπε στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ότι δεν θ’ ανεχθεί εθνική ταπείνωση. Αν μη τι άλλο, τώρα ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης, διακατέχονται από νευρικότητα κι ανησυχία. Ένα δε, από τα πολλά μηνύματα του συλλαλητηρίου, είναι ότι πρέπει να μορφοποιηθεί πολιτικά αυτό το τεράστιο πατριωτικό κύμα της Κυριακής.

Όσον αφορά, τον Αρχιεπίσκοπο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την «ανυπακοή» του λαού. Είπε να μην συμμετάσχει ο κόσμος στο συλλαλητήριο και δεν εισακούσθηκε. Μήπως είναι ώρα να σκεφθεί αν πρέπει να παραιτηθεί;»

Τέλος, ρωτήθηκε, ο ανεξάρτητος Βουλευτής για τη στάση που κρατάνε στο θέμα της ονοματοδοσίας οι δύο Αχαιοί βουλευτές της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσωνας Φωτήλας και είπε:

«Οφείλουν να είναι ξεκάθαροι. Από τώρα να μας πουν, αν, όταν έλθει προς ψήφιση το θέμα του ονόματος στη Βουλή, θα συναινέσουν σε σύνθετη ονομασία, που θα εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία;»