Ο Αλέξης Τσίπρας στο Brookings Institution «Η Ελλάδα επέστρεψε»

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Brookings Institution (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 18/10/17 - 22:47

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Brookings Institution στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

H Ελλάδα το 2013 περνούσε μια από τις πιο δυσκολες περιόδους, μια μεγάλη ύφεση που κράτησε 7 χρόνια και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings.

«Σήμερα είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω οτι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, υπογράμμισε και συνέχισε «το μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί στην στρατηγική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει καθώς περνάμε σε αυτή τη νέα εποχή για τη χώρα, όχι μόνο στη διπλωματία ή την οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας Ινστιτούτο Brookings, πρόσθεσε ότι είναι μια σχέση μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων.

«Είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος σε αυτή τη νέα εποχή δεν θα ήταν δυνατή αν η Ελλάδα είχε συνεχίσει το μονοπάτι που είχε πάρει 4,5 χρόνια πριν, όταν είχα επισκεφτεί ξανά το Ινστιτούτο Brookings», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και γι' αυτό, σχολίασε ο πρωθυπουργός, «είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε επί των περασμένων ετών της κρίσης, αλλά και για τα βήματα που κάναμε για την ξεπεράσουμε. Πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα θεμελιακά ερωτήματα: Γιατί η ελλάδα καθυστέρησε τόσο, γιατί έπρεπε να μείνει σε πρόγραμμα τόσα χρόνια; Γιατί τα προηγούμενα δύο προγράμματος απέτυχαν; Ποιοι είναι οι λόγοι που η ελληνική οικονομία τώρα επιστρέφει;»

«Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να πατάξει τη διαφθορά, και να δημιουργήσει τη νέα εποχή για τους Έλληνες πολίτες.»

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: