Ο Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη για τις εσωκομματικές εκλογές και την εκδήλωση «Πόντος Παντού»

Ο Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη για τις εσωκομματικές εκλογές και την εκδήλωση «Πόντος Παντού»
Ενημερώθηκε: 12/05/18 - 16:42

Για να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται αύριο Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού δείχνει την σημασία και τη σπουδαιότητα των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο. 

«Δεν έκατσε σπίτι του» έλεγαν και επεσήμαναν ότι «η παρουσία του ενισχύει την εσωκομματική διαδικασία».

‘Εξω από το εκλογικό κέντρο που θα ψηφίσει ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλοί οπαδοί της ΝΔ, κομματικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και πολιτικοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού. 

Εκτός όμως από την συμμετοχή του κ. Καραμανλή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση «Πόντος Παντού», που διοργανώνει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης, στις 12 το μεσημέρι, στο Βασιλικό Θέατρο, προς τιμήν του Ελληνα Πόντιου κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλου. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Γιάννης Τσιτιρίδης στο ποντιακό τραγούδι, ο Φάνης Κουρουκλίδης στην ποντιακή λύρα και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά.

Για τους καλά γνωρίζοντες ο Σάββας Αναστασιάδης διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό και φιλικές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε δώσει το «παρών» και στον γάμο του γιου του «γαλάζιου» βουλευτή. 

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη αμέσως αφού ψηφίσει.