Ο Νίκος Νικολόπουλος για το άρθρο του Σαμαρά στην Καθημερινή

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για το άρθρο Σαμαρά
Ενημερώθηκε: 11/04/18 - 16:46

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί σύμπλευσης της ΝΔ με το «Κίνημα Αλλαγής», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε: 

«Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη τις υποδείξεις του κ. Σαμαρά. Αν τόσο πολύ εντυπωσιάσθηκε συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ  και «δέθηκε» μαζί του και όντας ευχαριστημένος από το κοινό πέσιμό τους «στα τέσσερα» καθ’ υπόδειξη των δανειστών, ας μεταπηδήσει στις τάξεις του και μαζί με Φώφη, Βενιζέλο και Λοβέρδο ας βιώσει και πάλι την παγωνιά της πολιτικής μοναξιάς. Συνηθισμένος είναι…

Σφοδρή επίθεση της “Δημοκρατίας” κατά του Αντώνη Σαμαρά

 

Στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη χρησιμεύουν οι διαλυτικές απόψεις του Σαμαρά μόνο για ν’ αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι πολύ κοντά στο να χαρακτηρισθεί όμοιος του πρώην Πρωθυπουργού αν συνεχίσει να κατακερματίζει τον χώρο συνεχίζοντας να υπερασπίζεται τον αποκρουστικό νεοφιλελευθερισμό.

Τα χρονικά περιθώρια για τον Αρχηγό της ΝΔ στενεύουν και θα έχει «τύχη» του Σαμαρά, αν η ΝΔ δεν προχωρήσει σε γενναία αυτοκάθαρση και δεν επιστρέψει στην κοιτίδα της. Οι λαϊκές ρίζες της παράταξης και ο κοινωνικός παρεμβασμός της, που αποτελούν την διαχρονική παρακαταθήκη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι άτοπο και ανεδαφικό να υπονομεύονται από τον κάθε περαστικό πολιτικό επίγονο του χώρου και «αιχμάλωτο» των νταβατζήδων, που τόσο λυσσαλέα πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή. Όποιος δεν πρεσβεύει αυτές τις αρχές, η ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης τον τιμωρεί. Αυτό που συνειδητοποιεί τώρα ο κ. Σαμαράς, ας το έχει κατά νου και ο κ. Μητσοτάκης»!