Ο Σαμαράς δεν τόλμησε να ζητήσει παραίτηση Παυλόπουλου

Ο Σαμαράς δεν τόλμησε να ζητήσει παραίτηση Παυλόπουλου
Ενημερώθηκε: 16/06/18 - 21:33

Τον ίδιο δρόμο που φτάνει στα όρια της θεσμικής εκτροπής ακολούθησε και σήμερα κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Στην προσπάθειά του να απολογηθεί ο πρώην πρωθυπουργός για τις πρωτοφανείς επιθέσεις που έκανε τα τελευταία 24ωρα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι η «κριτική» που έκανε στον κ. Παυλόπουλου ήταν επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήθεν θριαμβολόγησε για την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, όταν ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για την συμφωνία, στην δήλωσή του, πουθενά δεν εκφράστηκε θετικά ή αρνητικά για το περιεχόμενό της. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ενημέρωση από τον κ. Τσίπρα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά στην σημερινή του τοποθέτηση να ζητεί την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να δρομολογήσει ουσιαστικά πολιτικές εξελίξεις, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού τα προηγούμενα 24ωρα είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης στο ενδεχόμενο αυτό.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Στην ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. Εκτίμησε πως η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις.

«Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε χωρίς τη στήριξη της Βουλής και χωρίς να έχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που να επιτρέπει να προβούν σε αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ό,τι επιδόθηκε σε μυστική διπλωματία, χωρίς μάλιστα να έχει τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. «Με την αντιπολίτευση στο σκοτάδι και το λαό στα κάγκελα», χαρακτηριστικά επεσήμανε.

«Εγώ δεν δημιούργησα πρόβλημα», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας: «εγώ διαχειρίστηκα την εθνική γραμμή, όπως είχε συνοψιστεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Από τη μια με κατηγορείται, ότι δήθεν δημιούργησα το Σκοπιανό το 1992 και δήθεν ότι το πούλησα και από την άλλη ως πολύ αδιάλλακτο κ πολύ υποχωρητικό. Διαλέξτε, λοιπόν, γιατί από τα δύο θα με συκοφαντείτε».

 

Σχετικά θέματα:

Τι ακριβώς θέλουν από τον Παυλόπουλο;

Αντώνης Σαμαράς: O ιεροφάντης της ίντριγκας στον τόπο του εγκλήματός του

Κινήσεις Σαμαρά κατά Παυλόπουλου που αγγίζουν το όριο της συνταγματικής εκτροπής