Ο Τραμπ εξυμνεί την Ελλάδα: «Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε σύμμαχο και φίλο την Ελλάδα»

 
Ο Τραμπ εξυμνεί την Ελλάδα: «Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε σύμμαχο και φίλο την Ελλάδα»

Ενημερώθηκε: 23/03/18 - 16:59

Μία ημέρα μετά τη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξύμνησε την ελληνοαμερικανική συνεργασία τόσο σε επίπεδο φιλίας όσο και συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Αλέξη Τσίπρα

Ο Αμερικάνός Πρόεδρος προέβη σε δήλωση με αφορμή και τη συνάντηση που είχε με τον τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας: «Ήταν τιμή μου να υποδεχθώ τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Η επίσκεψή του υπογράμμισε την σημασία των διμερών μας σχέσεων και την συνεχιζόμενη στρατηγική συνεργασία σε θέματα όπως η επιβολή του νόμου, η πάταξη της τρομοκρατίας, η άμυνα, η ενέργεια και το εμπόριο».

ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: 

Από κει και πέρα ο κ. Τραμπ, αναφέρθηκε και στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά στο ΝΑΤΟ: «Η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες και φιλοξενεί άριστα τις ναυτικές μας δυνάμεις στον Κόλπο της Σούδας. Η ελληνοαμερικανική συνεργασία είναι δυνατή και είμαστε ευγνώμονες να έχουμε έναν υπέροχο σύμμαχο και φίλο στην Ελλάδα».