Οι... υποσχέσεις του Νίκου Παππά για τις άδειες των ραδιοφώνων

Οι... υποσχέσεις του Νίκου Παππά για τις άδειες των ραδιοφώνων
Ενημερώθηκε: 16/01/18 - 13:19

Για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο νομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης

«Ουδείς πρέπει να ανησυχεί, δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε πολιτικές τύπου σοκ και δέος», τόνισε με ρητό τόνο, αναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των ραδιοφώνων.

Τηλεοπτικές άδειες: Ανατροπή! Γιατί αλλάζει η ημέρα αποσφράγισης των φακέλων;

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ως μέρος της συμφωνίας, δημοσιεύεται ο χάρτης των συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα εκπομπής για πάνω από 1300 ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακούς, κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Και τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση και δεν θα κλείσουν απότομα τα FM» και διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς και κυρίως δεν χρειάζεται να ανησυχεί σταθμός, ο οποίος έχει εργαζόμενους, κατά τεκμήριο παράγει πρόγραμμα, παράγει προϊόν και επίσης κατά τεκμήριο παράγει και μία δημόσια υπηρεσία».

Στόχος, σύμφωνα με τον κο Παππά, να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ευνοϊκής μεταχείρισης μέσα σε αυτή την διαδικασία. «Εμείς θα έχουμε και ομαλή μετάβαση και βεβαίως τη ρύθμιση με το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Κανείς λοιπόν, δεν πρέπει να ανησυχεί. Με διάλογο θα προχωρήσουμε και αυτή την μεγάλη μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρξουν ανησυχίες είτε για τα ραδιόφωνα της Εκκλησίας, είτε για τα δημοτικά ραδιόφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέος πρόεδρος της ΕΡΤ ο Χρήστος Λεοντής

Επίσης, παρατήρησε ότι πρόκειται για μια απαραίτητη νομοθέτηση και αποτελεί πολιτική προτεραιότητα διότι – όπως επισήμανε – και εδώ η κυβέρνηση παρέλαβε ένα καθεστώς άναρχο, ένα καθεστώς μη αδειοδότησης με κίνδυνο και πίεση από τους θεσμούς.

«Είναι από τις λίγες φορές που το λέω, είχαμε την πίεση να αδειοδοτήσουμε για το αναλογικό ραδιόφωνο. Εκεί πραγματικά θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα γιατί οι χωρητικότητες είναι πολύ μικρότερες. Διότι αν πηγαίναμε στη ρύθμιση χωρίς να μεριμνήσουμε για τη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες θα υπήρχε εξαιρετικό πρόβλημα», αν και πλέον υπάρχουν «τα σημάδια και τα σημεία» μιας Ελλάδας που ανακάμπτει, όπως δήλωσε.