Φώφη Γεννηματά: Φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν

Φώφη γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας «πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος»
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 18:00

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Ιδιαίτερα επικριτική στις δηλώσεις της σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα υπήρξε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για ένα "ναυάγιο" και απουσία διπλωματικής προετοιμασίας, δίνοντας έμφαση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Αλέξης Τσίπρας: Μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο έγινε παράνομη εισβολή

 

Πιο αναλυτικά το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά για τις δηλώσεις και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο αλλά κυρίως επικίνδυνο για την χώρα.

Συνεχώς ο κ. Τσίπρας «πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος», και δυστυχώς μαζί του τα Ελληνικά συμφέροντα. Φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο.

Επειδή όμως ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης δεν υπάρχει. Επειδή ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη. 

Επίσκεψη Ερντογάν: Πορεία Κούρδων κατά του Τούρκου Προέδρου (ΦΩΤΟ)

 

Επειδή οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου Προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω.

Η Ελληνική Κυβέρνηση –και πρώτα ο Πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα».