Φουντώνει η οργή για Τατσόπουλο: «Αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης» που θέλει να φέρει την αλλαγή στη ΝΔ

Φουντώνει η οργή για Τατσόπουλο: «Αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης» που θέλει να φέρει την αλλαγή στη ΝΔ
Ενημερώθηκε: 19/11/18 - 15:09

Αμα τη ανακοινώσει η υποψηφιότητα Πέτρου Τατσούλη με την ΝΔ προκάλεσε αρχικά απορία για την επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη και αντιδράσεις που μέρα με τη μέρα γίνονται πιο έντονες πιο έντονες.

Και αυτό γιατί ο κ. Τατσόπουλος έχει προκαλέσει, τόσο με τις θέσεις του, οι οποίες, από πολλούς θεωρούνται εθνομηδενιστικές, όσο και με την κριτική που έκανε στην ΝΔ, κριτική που άγγιζε τα όρια της ύβρης. 

Θέσεις που όχι μόνο δεν εγκατέλειψε αλλά με σημερινή του συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα επαναφέρει και μάλιστα με έναν τρόπο που προκαλεί αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης»!!!  

Απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, και μάλιστα στη Β Αθηνών όπου εύκολα μπορεί να εκλεγεί, έναν άνθρωπο που είναι τελείως ξένος με την αισθητική και τις αξίες της παράταξης. Όπως ο Π. Τατσόπουλος αποκαλύπτει, άνθρωποι του περιβάλλοντος του Κυρ. Μητσοτάκη τον προσέγγισαν, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε το πρώτο βήμα, επενδύοντας στην ακτινοβολία του!!!

«Δεν μπορώ να σου πω ονόματα. Μπορεί να μη θέλουν οι άνθρωποι. Πάντως οι διερευνητικές ερωτήσεις προήλθαν από τον στενό κύκλο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τις διαφωνίες του με τη ΝΔ που δεν περιορίζονται μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι εύγλωττος ο τρόπος που τις διατυπώνει:

«Διαφωνώ και σε άλλα πράγματα με τη συντηρητική πλειοψηφική πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Οπως, ας πούμε, πιστεύω στον πλήρη διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας. Αλλά τι πρέπει να γίνει; Η μειοψηφία να επιβάλει την άποψή της στην πλειοψηφία; Σιγά-σιγά η σημερινή εξαίρεση μπορεί αύριο να γίνει κοινός τόπος. Οπως έλεγε και ο μέγας Αγγλος συγγραφέας Ντέιβιντ Λοτζ, “τη δεκαετία του ’50 εκσπερματώναμε με ένα φιλί σε κάποια ταινία. Σήμερα τραβάει ο ένας στον άλλο μακακία και κανείς δεν εκσπερματώνει”».

Πολιτικός λόγος χαμαιτυπείων, όχι όμως άγνωστος μιας και αυτός είναι ο συνηθισμένος τρόπος έκφρασης του κ. Τατσόπουλου. Μια ματιά μόνο στην διαδικτυακή του παρουσία (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) αρκεί. Και αναρωτιέται κανείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι δραστήριος στα ΜΚΔ, δε διάβασε ποτέ του ανάρτηση ή σχόλιο του κ. Τατσόπουλου; Οι συνεργάτες του που πρέπει να σαρώνουν τα ΜΚΔ και να έχουν σαφή εικόνα για όλα τα πρόσωπα, τι ρόλο έπαιξαν; Και ποιος είναι αυτό που εισηγήθηκε τη μετεγγραφή Τατσόπουλου;

Περιττά μοιάζουν τα ερωτήματα, μιας και έχουν ήδη απαντηθεί από την Πειραιώς με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τατσόπουλου:

«Με τον γραπτό λόγο του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του στηρίζει από καιρό την προσπάθεια της Ν.Δ. να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα»!!!

Όμως η ανησυχία πολλών που γίνονται δέκτες αποδοκιμασίας και οργής που συνεχώς φουντώνει είναι ότι τέτοιες «φίρμες» σαν τον Τατσόπουλο  θα κάνουν τους κεντροδεξιούς να ακούνε Νέα Δημοκρατία και να τρέχουν μακριά.

Αυτό που λένε πολλοί μέσα και έξω από την Πειραιώς είναι πώς αυτή η υποψηφιότητα «δε θα περπατήσει» λόγω της έκτασης και της έντασης των αντιδράσεων. Ο αρχηγός της ΝΔ θα κριθεί από το πώς θα αξιολογήσει τόσο τις αντιδράσεις όσο και τις αναμενόμενα πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του «ακαταμάχητου» και «ασυγκράτητου» Π. Τατσόπουλου.