Προκόπης Παυλόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Να διασφαλίζουμε στη Γυναίκα τους όρους ισότητας ευκαιριών

Το μήνυμα του ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου
Ενημερώθηκε: 07/03/18 - 21:31

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το μήνυμα του ΠτΔ:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει, πρωτίστως, ότι η υπεράσπιση της Γυναίκας, ως πλήρως ισότιμου μέλους κάθε κοινωνικού συνόλου, συνιστά χρέος καθενός, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει σύνορα.  Υπό τα δεδομένα αυτά, και μέσα στην γενικευμένη, πολύπλευρη, κρίση που έχει πάρει πια παγκόσμιες διαστάσεις, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων βεβαίως αλλά κατά κύριο λόγο, ότι:

Πρώτον, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας της Γυναίκας, κατ’ εξοχήν στις χώρες όπου καταπιέζεται βάναυσα, έχοντας επίγνωση ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας της Γυναίκας είναι, κατ’ ουσίαν, προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας του Ανθρώπου εν γένει.  Άρα, προσβολή της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας. 

Και, δεύτερον, -και αυτό δεν αφορά μόνο τις χώρες όπου η Γυναίκα καταπιέζεται, αλλά κάθε χώρα σ’ όλον τον Πλανήτη- οφείλουμε, για λόγους που αφορούν και την πρόοδο οιουδήποτε κοινωνικού συνόλου, να διασφαλίζουμε στη Γυναίκα τους όρους ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία, προκειμένου ν’ αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά της και να συμμετέχει ισοτίμως, σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή κάθε χώρας.