Προς συνεργασία Κυριάκος Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης

 
Προς συνεργασία Κυριάκος Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης

Πηγή Φωτογραφίας: press-gr.com

Ενημερώθηκε: 13/10/18 - 14:43

Έντονη είναι η κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ ενόψει των προσεχών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας ώστε να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Οι συνεννοήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος ανάμεσα στους πολιτικούς είναι το γεγονός ότι επέλεξαν να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει, η οποία δημοσιεύθηκε στο press-gr.com).

Οι κύριοι Βελόπουλος και Κρανιδιώτης περπάτησαν μαζί και ήπιαν καφέ στο κέντρο της Αθήνας.

Η προσέγγιση της «Ελληνικής Λύσης» και της «Νέας Δεξιάς» θεωρείται ένα πρώτο βήμα, που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στο θέμα της ευρύτερης συνεργασίας όλων των κατακερματισμένων δυνάμεων που κινούνται στον λεγόμενο πατριωτικό δεξιό χώρο.

Αλλωστε, τα σχήματα των οποίων ηγούνται ο Κ. Βελόπουλος και ο Φ. Κρανιδιώτης έχουν αναπτύξει έως τώρα μια αξιοσημείωτη δυναμική, που καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η πορεία τους είναι σταθερά ανοδική και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεργαστούν και εκλογικά, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η είσοδός τους στη Βουλή, ακόμη και με ποσοστά πολύ υψηλότερα από το ελάχιστο όριο του 3%.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σε όλες τις μετρήσεις καταγράφεται μια μεγάλη δεξαμενή του εκλογικού σώματος που, φτάνοντας ακόμη και σε διψήφια ποσοστά, είναι έτοιμη να στηρίξει στις κάλπες μια ισχυρή συμπαράταξη των δυνάμεων που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ και δεν καλύπτονται από τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα εθνικά θέματα

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση παίζουν και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κυβερνητικές προθέσεις για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο τα πατριωτικά ανακλαστικά της κοινής γνώμης. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκτόξευση της απήχησης των κομμάτων που αντιτάσσονται όχι απλώς στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε κάθε ενδεχόμενη λύση η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Εκτός από το θέμα των Σκοπίων, καταλυτική για την αναδιαμόρφωση των συσχετισμών μέσα στο εκλογικό σώμα είναι η επίδραση του Μεταναστευτικού. Η όξυνση της κρίσης, με τις συνεχιζόμενες ροές προσφύγων και λαθραίων μεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας, η ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας σε περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως η Μόρια, αποτελούν πια βασικό θέμα της καθημερινότητας και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κριτήριο για την ψήφο τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία», press-gr.com