Άγρια κόντρα στη Βουλή: Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα «μαγκάλια» - Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας»

 
Άγρια κόντρα στη Βουλή: Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα «μαγκάλια» - Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας»

Ενημερώθηκε: 14/02/20 - 14:35

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος – όπως είπε - «δεν έχει μάθει από τα λάθη του» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα ‘μαγκάλια’, μόνο που έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει τις συνέπειες της πολιτικής, σας γι' αυτό και σας έστειλαν στην αντιπολίτευση. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε μάθει πολλά από την διαδρομή, η οποία σας αναγκάζει να υιοθετείται ένα λόγο ο οποίος είναι τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναρωτήθηκε παράλληλα αν μπορεί να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς κάποια κρίση» και «αν έχει λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα η οποία επιστρέφει στην κανονικότητα».

Εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ο κ, Μητσοτάκης συνέστησε στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά, προτείνω εξέταση κατ’ αντιπαράσταση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη».

Τσίπρας: Αγαπήσατε τον Βαρουφάκη γιατί σας είναι σημαντικός

Απάντηση στον πρωθυπουργό σε πολύ υψηλούς τόνους έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: «Λέγατε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι ο άνθρωπος που έχει καταστρέψει τη χώρα. Τώρα τον αγαπήσατε γιατί σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους. Θα απαντήσω σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης: Μάλλον έχετε ξεχάσει τον τρόπο που κάνατε εσείς αντιπολίτευση. Μόλις αναλάβατε την ηγεσία της ΝΔ αρχίσατε να ζητάτε εκλογές. Επί τριάμισι χρόνια ζητούσατε εκλογές. Και προβλέψατε καταστροφές και τέταρτο μνημόνιο.

Ξεχνάτε ότι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς τα καταφέραμε. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και για αυτά που εσείς σήμερα κοκορεύεστε οφείλονται στο ότι εμείς τα καταφέραμε. Με κατηγορούσατε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Και δεν ζητήσατε ούτε συγγνώμη όταν ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είναι αθλιότητα. Το Μακεδονικό λέγατε είναι μια προδοτική συμφωνία και σήμερα την εφαρμόζετε και την τιμάτε. Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».