Απάντηση Υπ.Εξ. στην Άγκυρα: Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

 
Απάντηση Υπ.Εξ. στην Άγκυρα περί ελλειμμάτων των θρησκευτικών ελευθεριών: Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

Ενημερώθηκε: 23/06/17 - 13:56

Με αυστηρό και δηκτικό τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είχε εκδοθεί σε συνέχεια επικρίσεων, από ελληνικής πλευράς, ως προς την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε ο κ. Ευθυμίου, «τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική Τηλεόραση της Τουρκίας μετέδωσε (22.6) εκπομπή κατά την οποία αναγνώσθηκε το Κοράνι εντός της Αγίας Σοφίας, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, παραβιάζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρακτήρα του ιστορικού αυτού χώρου ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ενέργεια αυτή οδήγησε στην έκδοση, χθες, καταδικαστικής ανακοίνωσης από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία απάντησε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνοντας λόγο για ελλείμματα στο σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα.

Σχετικά Θέματα:

Πρόκληση-Τούρκοι Εθνικιστές: Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!

Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την τουρκική πρόκληση στην Αγ. Σοφία

Επιστολή στην UNESCO για την τουρκική πρόκληση στην Αγ. Σοφία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρά την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περνούν στην επίθεση οι Τούρκοι και κατηγορούν την Ελλάδα

Να σεβαστούν την παράδοση και την περίπλοκη ιστορία της Αγιάς Σοφιάς κάλεσαν οι ΗΠΑ την Τουρκία