Διαψεύδει ο Πετρόπουλος μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου και Τσακαλώτο

Διαψεύδει ο Πετρόπουλος μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου και Τσακαλώτο
Ενημερώθηκε: 26/03/19 - 22:13

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Τάσος Πετρόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον εκνευρισμό που δημιούργησαν σε Μαξίμου και Ευκλείδη Τσακαλώτο οι δηλώσεις του σχετικά με το Δώρο του Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Το «κακό» όμως είχε ήδη γίνει αφού με αυτό τον τρόπο αποδείχθηκε ότι οι παραπάνω αυθαίρετες δηλώσεις είχαν γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ του κ.Πετρόπουλου με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ  News 24/7 σχετικά με το θέμα είχε ουσιαστικά αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα υπό την μορφή Δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. «Ακούγεται και λένε πολλά ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε. Αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», ήταν η επίμαχη φράση που προκάλεσε εκνευρισμό και τις αντιδράσεις από Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ.

Τσακαλώτος: Πρώτη φορά το άκουσα

 

«Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης

Ανάλογη ήταν και η στάση του Μαξίμου που διέψευσε το ενδεχόμενο μέσω πηγών διαρρέοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το υπουργείο Εργασίας, όπου διέρρευσαν ότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός».

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Πετρόπουλου προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή, αφού την ίδια ώρα υπάρχει το ανοικτό μέτωπο της κυβέρνησης με τους δανειστές για την α’ κατοικία. Γεγονός που καθιστά σαφές ότι κάθε νέο μέτωπο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις διαβουλεύσεις.